Dünya
Giriş Tarihi : 16-03-2013 17:30

KIBRIS RUM KESİMİ FENA KARIŞTI

........

KIBRIS RUM KESİMİ FENA KARIŞTI

Avrupa Birilği ile varılan mutabakat kapsamında, bankalarda hesabı olan herkesin cezalandırıldığı Güney Kıbrıs'ta, yüze yakın Rum; akşam saatlerinde başkent Lefkoşa’daki başkanlık sarayını bastı.

Olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere Brüksel’den dönen Rum lider Nikos Anastasiadis ve ekibi bina önünde bekleyen kalabalığın saldırısına uğradı. Ön kapıdan saraya girmeye çalışan Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis tartaklandı. Sözcü polisin müdahalesiyle protestoculardan kurtulurken, Rum lider Anastasiadis ise makamına arka kapıdan girmek zorunda kaldı. Saray önünde bekleyen kalabalık ise, "Biz batırmadık neden biz ödüyoruz. Hırsızlar dışarı" diye sloganlar attı. Anastasiadis, bugün ulusa sesleniş konuşması yaparak halkın öfkesini dindirmeye çalışacak, AB'nin ağır şartlarını neden kabul ettiğini izah edecek.

Çok iyi örgütlenmişler

Öte yandan, söz konusu eylemin; bir hafta önce palanlandığı; ancak eylemin, Salı günü planlanmasına rağmen, Cumartesi akşamına alındığı ifade edildi. BAHKAN HABER AJANSI Kıbrıs Rum Kesimi Temsilcisi Teodoras Padarsiminidis'in özel haberine göre, söz konusu eylemlerin,  iki hafta boyunca aralıklarla süreceği ve ülke genelindeki yüzü aşkın stk'nın destek verdiği eylemler konusunda, geri adım atılmayacağı da dile getirildi. Bu arada eylemlerin, Yunanistan'dan komuta edildiğine ilişkin iddialar da ortalığı iyice karıştırdı.

TEODORAS PADARSİMİNİDİS / BALKAN HABER AJANSI

AdminAdmin