Dünya
Giriş Tarihi : 10-03-2013 06:43

ALMANYA ' DA KORKUNÇ YANGIN

........

ALMANYA ' DA KORKUNÇ YANGIN

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Backnang kasabasında Türkiye kökenli bir ailenin evinde dün gece çıkan yangında altı çocuk ve anneleri hayatını kaybetti. BALKAN HABER AJANSI, olay yerine gelen ilk haber ajansı olarak, haberi dünyaya ilk duyuran kaynaklardan biri oldu.
 
Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, ölen çocukların yaşlarının 6 ila 16 arasında değiştiğini söyledi. Ölenlerin yanı sıra dört kişinin yaralı olduğu da öğrenildi.
B

inada Adıyamanlılara ait Alman-Türk Kültür Derneği'nin bulunduğu ve buranın kundaklanmış olabileceği iddia edildi. Ancak yetkililer iddiayı yalanlarken, bunun normal bir ev yangını olduğunu belirtti. Öte yandan, yangının çıktığı sokağın iki sokak ötesinde yaşayan ve yangın sonrası olay yerine gelen ilk gazetecilerden olan BALKAN HABER AJANSI Stutgart Temsilcisi Arkın Levent Ercan Karaman’ın edindiği bilgilere göre, dernek yetkilerinin son birkaç haftadır tenakuzda oldukları, aldıkları bir ihbar sonrasında, gerek Alman yetkililerden ek güvenlik talep ettikleri, gerekse oto-kontrol anlamında daha net önlemler aldıkları da öğrenildi.

 

 


ARKAN LEVENT ERCAN / BALKAN HABER AJANSI

 

AdminAdmin