Sağlık
Giriş Tarihi : 17-02-2013 21:50

İÇMEK İÇİN DOĞUM OLMASINI BEKLEMEYİN

........

İÇMEK İÇİN DOĞUM OLMASINI BEKLEMEYİN

Dokuz ay on günlük gebelik dönemi bitti. Ailenin yeni üyesi yumuk yumuk pamuk gibi geldi. Bir neşe bir heyecan!

“Tatlı yiyelim tatlı konuşalım!” isteği ile yeni bebeğin hayatı hep mutlu olsun ümidiyle yapılıyor, misafirlere ikram ediliyor lohusa şerbetleri. Anne sütünü artırması, bebeğin kolay ve tatlı süt emmesini sağlaması da asıl hedef olmakla birlikte eğlenceli bir içecek.
Osmanlıdan günümüze süregelen, dünden bugüne geleneklerimizde hoş bir ritüel olarak yer alan lohusa şerbetinin faydalarını ve tarifini Uzman Diyetisyen Nil Şahin Gürhan anlattı.

Peki nasıl yapılır lohusa şerbeti? Neler gerekir? En sağlıklı lohusa şerbeti tarifi nasıl?

Parlak kırmızı renkte taş gibi sert olan, özel tat ve kokuda lohusa şekeri dediğimiz şekeri kullanabilirsiniz.  Lohusa şerbeti; tarçın, karanfil, zencefil, karabiber tanesi ile birlikte kaynatıldığında lohusa şekerinin özel koku ve lezzetini oluşturur.
Lohusa şerbeti; su oranı yoğun,  sağlıklı ve serinleten bir içecektir. Şekerini az kullanarak hafif bir içecek kıvamında tüketilmesi daha sağlıklıdır. İçerisindeki tarçın, kan-şeker dengesinin sağlanmasında etkili olduğu için emziren annenin aşırı tatlı ihtiyacı oluşmasını engeller. Lohusa şerbetinde bulunan baharatlar mideyi rahatlattığı gibi ayrıca bebekte gaz olmasını engeller. Normal insanlarda ise, ferahlık, tazelik, mutluluk ki çikolatadan sonra mutluluk hormonu salgılayan yegane tatlı nöbet yani loğusa şekeridir; ayrıca böbeklerde daha hızlı çalışma ve mideye asit dengeleme özelliği var..

 

 

 

 

İLBAN ATA Ç / BALKAN HABER AJANSI

 

AdminAdmin