Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 06-01-2013 04:04

ÇIRAĞAN SARAYI 'NA BİR TEPKİ DE TÜRHESAB'TAN

........

ÇIRAĞAN SARAYI 'NA BİR TEPKİ DE TÜRHESAB'TAN

Çırağan Kempinski DeLux yöneticilerinin, Çırağan Sarayıa'nın Kültür-Sanat faaliyetlerini durdurması ile ilgili olarak aldığı karara tepkiler çığ gibi yağmaya devam ediyor.

Bu konuda bir büyük tepki de, Türk Ressamlar, Heykeltraşlar ve Sanat Akademisyenleri Birilği'nden geldi.

Birlik adına yapılan açıklamada, ''Okuma Günleri'ni kaldırması ile başlayan ve sanat galerisinin kapatılarak özverili bir çalışma sergileyerek, tüm sanat galerisi yöneticilerine örnek teşkil edecek bir yapıya sahip olan Ayşe Sıpahioğlu'nun işine son verilmesi ile sonlandırılan sürecin, üzücü olduğu vurgulandı. İstanbul'da sanatsal mekanların azlığına da  vurgu yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

'Türk ve Dünya Sanat Camiası, İstanbul'da talihsiz bir sürece tanıklık etmektedir. Bu tahilsiz sürecin adersi ise Çırağan Sarayı'dır. Sarayda gerçekleştirilen ve yapıldığı dönemde tüm dünyaya örnek olan 'Okuma Günleri'ni hiçbir müspet açıklama yapılmaksızın kaldırması ile başlayan ve bu yıl başında da sanat galerisinin kapatılarak özverili bir çalışma sergileyerek, tüm sanat galerisi yöneticilerine örnek teşkil edecek bir yapıya sahip olan Ayşe Sıpahioğlu'nun işine son verilmesi ile sonlandırılan sürecin, üzücü olduğu aşikardır. Elbette işletmeler, bünyelerindeki her türlü sosyal faaliyetin sorumluluğuna ve söz hakkına bizzatihi kendileri sahiptir. Ancak Çırağan gibi tarihi bir mekanın bu konudaki tutumunun biraz daha farklı olması gerekmektedir. Çırağan yönetiminin bu kararları alırken, siyasi baskılara mı maruz kaldığı, yoksa kendi evinde sıfıra yakın maliyetlerle gerçekleştirilen faaliyetlerdeki söz konusu cüzi maliyeti bile harcamaktan mı kaçındığı konularındaki sorular kafalarda büyük merakuyandırmaktadır. Ama bizler, Türk Ressamlar, Heykeltraşlar ve Sanat Akademisyenleri Birliği(TÜRHESAB) olarak bu konunun takipçisiolacak, Çırağan Sarayı yönetimi bu kondaki yanlış kararını iptal edene kadar tepkilerimizi tüm pletformlarda sürdüreceğiz...'

İLBAN ATAÇ / KUTSİYE EVREN / SHA
 

AdminAdmin