Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-12-2012 15:32

İLAHİYATÇILAR BULUŞTU…

İlahiyat Fakülteleri öğrenci temsilcileri bir araya geldi.

İLAHİYATÇILAR BULUŞTU…

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda İlahiyat Fakülteleri öğrenci temsilcileri Erzurum'da bir araya gelerek sorunlarını tartıştılar.

Bilge ilahiyatçılar topluluğu ve Kültür Sanat Topluğu tarafından düzenlenen ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda "İlahiyat Öğrencilerinin Geleceği, İlitam ve Formasyon" konuları ele alınarak değerlendirildi.

Türkiye'deki tüm ilahiyat fakültelerinin temsilcilerinin katıldığı program İstiklal Marşı ve Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı programın açılış konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Yaylalı, bir araya gelip sorunları konuşmanın önemine değinerek, "İlahiyat fakültesine adım atmakla iyi bir mesleğe adım attığınızı düşünerek azimle gayretle çalışmanızı istiyorum. Elbette bir takım problemlerimiz olacak, bu tip platformlarda tartışılacak, yetkili mercilere iletilecek ve çözüm aranacaktır" deyi konuştu.

Açış konuşmasından sonra program panel sunumlarıyla devam etti. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Sümer, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi İbrahim Say, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Merve Ulusoy ile Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rabia Demir sunumlarını yaptılar.

Panelin sonunda Grup Genç Ezgiler bir konser verdi.

AdminAdmin