Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-11-2012 10:41

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KART UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerine Vakıfbank tarafından dağıtılan Kampus Kartlar hakkında açıklama yaptı.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KART UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü gazetemize yaptığı açıklamada, “bazı öğrencilerimiz konuyu tek taraflı ve gerçek dışı söylemlerle provoke etmeye devam etmektedir” gibi ifadelere yer verirken, tarafsız ve objektif gazetecilik anlayışımız ve her platformda üniversitemizin, memleketimizin ve ülkemizin kalkınması, gelişmesi adına Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimin her türlü destekçisi, aynı zamanda yılmayan bir takipçisi olduğumuzu deklere ettikten sonra Rektörlüğün o önemli açıklamasını kamuoyu ile paylaşıyoruz:

“Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerimize Vakıfbank tarafından dağıtılan Kampus Kartlar ile ilgili bazı basın yayın organlarında ve sitenizde yayınlanan haberler konu hakkında açıklama yapmamızı zorunlu kılmıştır. Daha önce konu hakkında Rektörümüz Prof.Dr.Faruk Kocacık tarafından yapılan açıklamada öğrencilerimizin dağıtımı yapılan kartların kredi kartı uygulamasını yapma konusunda zorunlu olmadıklarını ve isteyenlerin iptal ettirebileceği açıklamasına rağmen bazı öğrencilerimiz konuyu tek taraflı ve gerçek dışı söylemlerle provoke etmeye devam etmektedir. Kampüs Kart ile ilgili tüm bilgiler aşağıda bilginize sunulmuştur.

Açıklamamızın, tarafsız ve objektif gazetecilik anlayışı doğrultusunda değerlendirilmesini umuyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

“Bahse konu Kampüs Kart ile ilgili ilk protokol 23.12.2003 tarihinde ikincisi ise 30.12.2011 tarihinde yürürlüğe girmiş olup 30.12.2016 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Öğrencilerimize banka tarafından dağıtımı yapılan Kampüs Kartların kredi kartı limitleri KKB İstihbaratında problemi çıkanlar hariç MYO öğrencilerine 250, Yüksekokul ve Fakültelerde okuyan öğrenciler için ise 500 TL limitle verilmektedir.

Daha öncede öğrencilerimizden gelen şikâyetler doğrultusunda başlatmış olduğumuz soruşturma neticesinde Banka Yetkilileri ile görüşmeler yapılarak şu şekilde mutabakat sağlanmıştır;

1- Banka, Öğrencilerden hiçbir ad altında ücret talep edemeyecektir.

2- Kampüs Kartı Kredi Kartı olarak kullanmak istemeyen öğrenciler, bankaya TC Kimlik Numaraları ile müracaat ederek limiti 1 TL’ye çekebilecek ve kredi kartını kullanıma kapatabilecektir.

3- Kampüs Kart ‘ı Kredi Kartı olarak kullanmak isteyen öğrencilerimiz, Üniversite Kampüsü içerisinde her türlü alışverişte (Yemekhane, Kafeterya, Sosyal Tesisler, Kafe, Lokanta ve Büfe v.b.) bu kartı kullanabilecektir.

Ayrıca; gazetenizde yer alan haberin ardından her zaman Öğrencilerinin menfaat ve çıkarları doğrultusunda hareket eden Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonucunda öğrencilerimize yönelik hiçbir hakaret, baskı yada zorlamanın olmadığı anlaşılmıştır.”

 

AdminAdmin