Dünya
Giriş Tarihi : 22-10-2012 08:16

MISIR ' DAN KARA HABER

........

MISIR ' DAN KARA HABER

Mısır turizmi yeniden toparlanma sürecine girerken önümüzdeki günlerde yapılması planlanan grevin sektörü olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor. Grev hayata geçerse, son dönemde Mısır turlarını arttıran Türk şirketlerinin de durumdan olumsuz etkilenme ihtimali var.

Turizmdeki gelişmeden paylarını yeterince alamamaktan şikayetçi Mısırlı turist rehberleri, önümüzdeki ay üç gün süresince iş bırakacak. Mısır Turist Rehberleri Birliği 15-17 Kasım tarihleri arasında üç gün süreyle greve gideceklerini açıkladı. Rehberlerin hedefi, grev ile daha iyi çalışma koşulları ve ücretlendirme taleplerini geniş kitlelere duyurmak.

Turist Rehberleri sendikası başkanı Mutaz Al-Sayed, Turizm Bakanlığı nezdinde gerçekleştirdikleri girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtirken grevin son çare olduğunu söyledi.

Taleplerinin sadece parayla ilgili olmadığını belirten Mısır Turist Rehberleri Birliği Genel Sekreteri Hisham Al-Shattury ise "Taleplerimizi ifade etmek etmek için tüm kapıları çaldık ancak tek karşılaştığımız sessizlik oldu" diye konuştu.

Rehberlere 2011 yılında gerçekleşen "Arap Baharı" sonrasında lisanslarını yenilemek için tekrar eğitimden geçme zorunluluğu getirilmişti.

Hisham Al-Shattury, eğitime karşı olmadıklarını ancak rehberlerden işsizlikle mücadele sürecindeyken çok yüksek meblağlarla lisans çıkartma ücreti istenmesini eleştirdi.

Al-Shattury, Mısır Turizm Bakanlığı'nın rehberlere parasal destek vermesi gerekiğini ve sağlık sigortasına kavuşmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Grevin hayata geçmesi durumunda özellikle kültür turlarının durumdan olumsuz etkileneceği belirtiliyor. Son dönemde Mısır turlarını arttıran Türk şirketlerinin de durumdan olumsuz etkilenme ihtimali bulunuyor.


 

AdminAdmin