Turizm
Giriş Tarihi : 22-10-2012 03:06

OTI ' NİN BU BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANIR

........

OTI ' NİN BU BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANIR

2012 yılında 1 milyon 290 bin paket tur satan Coral Travel çalıştığı önemli destinasyonların tamamında yüzde 23 ile yüzde 100 aralığında artışlar kaydetti. OTI'nin ise 2012 yılındaki toplam yolcu sayısı 1.9 milyona, cirosunun ise 1 milyar 750 milyon dolara yükseldi. Antalya'da basın mensupları bir araya gelen Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt ve OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş hem 2012'yi değerlendirdi, hem de önümüzdeki yıla dair beklenti ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundular.



Savaş Daş - TurizmGüncel - Antalya
 
Coral Travel, OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yurt’un katılımı ile Antalya’da basın mensupları ile bir araya gelerek, 2012 yılını değerlendirdi. Toplantının başlangıcında Coral Travel ile ilgili bazı bilgiler veren Coral Travel Genel Koordinatörü Coşkun Yurt şu bilgileri paylaştı: 



1,9 MİLYON YOLCUYA ULAŞTI
 
"OTI grup şirketlerinin yönetimi altında beş Airbus 321, bir Airbus 320 ve bir Airbus 319 olmak üzere 7 uçak bulunuyor. Şu ana dek Rusya bölgelerinden 2.000'den fazla uçuş yaptık. Coral Travel ve Summar Tour şirketleri bu yıl Rusya'da ortalamanın üstünde bir gelişim kaydetti. Tarifeli ve charter dahil, taşıdığımız toplam yolcu geçen yıldan bu yıla yüzde 47 oranında artarak 1 milyon 550 bine ulaştı. Geçen yıl 939 bin olan paket tur sayımızı ise yüzde 36 oranında artırarak 1 milyon 290 bine yükselttik. OTI'nin genel rakamlarına bakıldığında ise şunları söyleyebiliriz: OTI'nin  toplam tarifeli ve charter yolcu sayısı bu yıl 1,9 milyona ulaşıyor. Bu rakamın 300 bini tarifeli yolcu, 1,6 milyonu ise paket turlardan oluşuyor." 

Filolarında bulunan uçak sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Yurt, "Şu anda filomuzda bulunan uçaklar, toplam kapasitemizin sadece yüzde 35'ini taşımaya yetiyor. Bu yüzden biz de filomuzu büyütmek istiyoruz. Bu yıl uçak filomuza 2 uçak katmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Coşkun Yurt, Coral Travel ve Summar Tour'un bu yıl destinasyonlara göre ulaştığı yolcu sayıları ve artış oranları ile ilgili de şu verileri paylaştı: 
 
Türkiye: 640 bin yolcu yüzde 23 artış
Mısır 360 bin yolcu  yüzde 90 artış
Tayland 85 bin yolcu yüzde 35 artış
İspanya 54 bin yolcu yüzde 100 artış
BAE 45bin yolcu yüzde 62 artış
Yunanistan 28 bin yolcu (ilk yıl)

Teknik altyapının iyileştirilmesi anlamında çalışmalara devam ettiklerini belirten Yurt, 8 ülkede bulunan 15 şirketi birbirine bağlayan dinamik, hızlı ve şu anda ihtiyaçlarının yüzde 90'ına cevap veren bir programa geçtiklerini belirterek programla ilgili şu bilgileri verdi:

DİNAMİK FİYATLANDIRMA SİSTEMİNE GEÇTİK

"OTI Holding tüm şirketlerinde, modern BT teknolojilerinin gelişimine büyük önem veriyoruz. Kendi yazılımımız Eagle Eye OTI Holding’in faaliyet gösterdiği 15 ülkeden 8’inde uygulanmakta. Bu yazılım dinamik fiyatlandırma fonksiyonunu kullanan bu sistem otellerin fiyatları kendilerinin güncellemesine izin veriyor ve paket fiyatları da otomatik olarak yeniden hesaplanıyor. Bu da ortakların değişiklikleri çevrimiçi izleyebilmesini ve turlarını başarıyla satabilmelerini sağlamaktadır. Turistlerin istedikleri herhangi bir tur kombinasyonunu seçebilecekleri sistem de yakında uygulamaya konulacaktır. İleri teknoloji gelişimi devam edecektir. Sistemde otelci fiyatı girdikten birkaç dakika sonra müşteri bunu paket tur fiyatıyla görebiliyor."



ÇALIŞTIĞIMIZ EN İYİ 100 OTELİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ

Müşteri memnuniyetinin arttrılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ve bundan böyle çalıştıkları otellere müşteri memnuniyeti ekseninde ödüllendireceklerini belirten Yurt, "Turistlere yönelik hizmetlerin sürekli iyileştirilmesine büyük özen gösteren şirket son 12 yılda düzenli müşteri anketleri gerçekleştirdik ve daha sonra tüm formlar taranıp otomatik olarak işledik. Bu anketin sonuçları gerçekçi ve objektif bir tablo ortaya koyuyor. Bu yıl, program bazında, “ilk elden” otel değerlendirmesi sistemi uygulama koyduk. Turistler hizmetin iyi ve kötü taraflarını belirterek gerçek bir değerlendirme yapıyorlar. Anketler 26 ülkedeki beş bin otelde gerçekleştirildi ve anket sonuçları otellere bildirildi. Her yıl bu anket sonuçlarından yola çıkarak dünyadaki en iyi 100 oteli ödüllendireceğiz. İlk ödül Mart 2013’te düzenlenecek olan “ITM” fuarında verilecek" açıklamasını yaptı.
 
KIŞ DÖNEMİNDE YÜZDE 66 KAPASİTE ARTTIRACAK
 
2012/2013 kış dönemi satışlarına beklentilerini de açıklayan Coşkun Yurt, "Rusya'dan Mısır'a yönelik turlarda 2011/2012 kış dönemine göre yüzde 82 artış yaşanacak. Ekim-Nisan döneminde Rusya'dan Mısır'a 430 bin turist göndereceğiz. Kış sezonunda toplam kapasite artışımız yüzde 66. Kış dönemine ciddi anlamda yatırım yapmış durumdayız" değerlendirmesinde bulundu. 
 
2013'TE YENİ HEDEFLER
 
OTI,  2013’te, turist hacminin İspanya, Mısır, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkarılması planlanıyor. Yunanistan’da yüzde 100’den fazla bir artış bekleniyor. Türkiye’de de küçük bir artış planlayan şirket ama burada istikrara odaklanarak ani hareketler yapmaktan kaçınacak. Bununla birlikte OTI Holding yolcu trafik hizmetleri şirketleri Türkiye, Mısır, Tayland ve İspanya’da çalışıyor.Yakında bu şirketler Çin ve BAE’de de faaliyet göstermeye başlayacak. İki yıl içinde yolcu trafik hizmetleri şirketleri 10 ülkede çalışıyor olacak.

2012 CİROSU 1 MİLYAR 750 MİLYON DOLAR 

 
2012 yılı yaptıkları bütçe planlarını tutturduklarını hatta aştıklarını belirten Coşkun Yurt, yıl sonu itibariyle 1 milyar 750 milyon dolarlık bir ciroya ulaşacaklarını belirtti. Yurt, karlılık anlamında da hedefledikleri rakamları aştıkları bilgisini verdi.
 
İSPANYA, MISIR, TAYLAND VE YUNANİSTAN'DA BÜYÜYECEK
 
2013 yılında Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve Mısır'da yüzde 25'ten 50'ye varan oranlarda büyüme hedeflediklerini dile getiren Yurt "Mısır'da sıkıntılı dönem artık sona erdi, ciddi bir büyüme yakalayacağı. BAE'ye yatırım yapıyoruz. Tayland'da uçuşlarımızı arttıracağız. İspanya'da üçüncü yılımız. Orada 10-20 yıldır olan rakiplerimize göre pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Yunanistan'a yönelik artışımız yaklaşık 3 katı bulacak. 2012 yılında Yunanistan'da ilk yılımızdı. 30 bin civarında kişi götürdük. 2013 yılında yaklaşık 90 bin kişiyi götüreceğiz" diye konuştu. 
AdminAdmin