Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-10-2012 09:06

CÜ'DE BİLİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK RÜZGARI ESTİ...

Cumhuriyet Üniversitesi ile Microsft işbirliğinde Bilişim ve Girişimcilik Semineri düzenlendi.

CÜ'DE BİLİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK RÜZGARI ESTİ...

 

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Seminere Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Kocacık, "Üniversitemiz ile Microsoft arasında gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda ilk faaliyet olarak Bilişim ve Girişimcilik Semineri düzenliyoruz. Bunun ardından Bilgi Teknolojileri Akademisi kurulacak. Akademi de Uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecek. Daha sonra ise Üniversitemiz ile Valiliğimiz işbirliğinde Halk Eğitim Merkezi'nde Bilişim Akademisi kurulması programı var. Aralık ayında bunlar hayata geçirilecek" dedi.

 

 

Bilgi Teknolojileri Akademisi'nin öğrencilere büyük katkı sağlayacağını dile getiren Rektör Kocacık, "Uzaktan eğitim merkezimiz aracılığıyla tüm öğrencilerimize bu hizmet verilecek. Bu önemli bir gelişme. Bunu sağlayan Microsoft Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul başta olmak üzere tüm panalistlerimize teşekkür ediyorum. Bu işbirliğimizin sürmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Rektör Kocacık'ın konuşmasının ardından Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır moderatörlüğünde Microsoft Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, BM Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi Direktör Yardımcısı Hansın Doğan, Tobb Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Ziya Kalkavan ve Sivas Tobb Genç Girişimciler İl Başkanı Ahmet Saygın tarafından verilen Bilişim ve Girişimcilik Semineri gerçekleştirildi.

 

 

Program sonunda Rektör Kocacık ve Yardımcısı Erkul tarafından panelistlere plaket verildi.

 

AdminAdmin