Bölgesel
Giriş Tarihi : 26-09-2012 16:40

OBAMA KRİTİK EYALETLERDE GÜÇLENİYOR

En son yayınlanan bir kamuoyu yoklamasına göre, Amerika Başkanı Barack Obama’ya Florida ve Ohio eyaletlerindeki destek yüzde 50’nin üzerine çıktı.

OBAMA KRİTİK EYALETLERDE GÜÇLENİYOR

Başkan Obama, her iki eyalette de yüzde 53 oranında desteğe ulaşarak, Florida’da yüzde 44 ve Ohio’da yüzde 43 oranında onay alan Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’le arayı açtı. Bu iki eyalet, Amerika’da 6 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde sonucu belirlemede kritik rol oynayacak bölgeler arasında bulunuyor.     

Buarada, Quinnipiac Üniversitesi, CBS haber kanalı ve New York Times gazetesi tarafından yapılan seçim anketlerinde de Amerikan Başkanı, üçüncü kritik eyalet olan Pennsylvania’da rakibi Romney’le arasındaki çift haneli puan farkını koruyor. Anketlerde Başkan Obama yüzde 54’e karşı yüzde 42 oranla Romney’in önünde gidiyor.           

Quinnipac Üniversitesi Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin Direktör Yardımcısı Peter Brown, aradaki farkın açılmasını Romney’in son dönemde medyaya yansıyan olumsuz haberlerine bağlıyor. Brown’a göre, Romney’in geçtiğimiz haftalarda basına sızan bir konuşmasında halkın yüzde 47’siyle ilgili tepki çeken yorumları, Başkan Obama’nın bu üç eyalette öne geçmesinde etkili oldu.       

Bir bağış toplantısı sırasında gizlice kaydedilen görüntülerde Romney, halkın %47’lik kesiminden oy almanın zor olduğunu,  çünkü bir kurban ruh haliyle devlete bağımlı yaşayan bu kesimin ne olursa olsun Obama’ya oy vereceğini söylüyor. Cumhuriyetçi adayın sözleri şiddetli eleştiri almıştı.

AdminAdmin