Bölgesel
Giriş Tarihi : 24-09-2012 17:45

ERDOĞAN: "BM DIŞINDA HAREKET ETMEYİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye üzerinde yasak hava sahası kurulması konusunda Türkiye’nin hiçbir zaman BM dışında hareket etmeyeceğini, Güvenlik Konseyi karar almazsa NATO kanalıyla bunun gerçekleşmesini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

ERDOĞAN:

Erdoğan bu açıklamayı Washington Post gazetesinde yayınlanan bir söyleşide  gazeteci Lally Weymouth'un sorularını yanıtlarken yaptı.

Suriye’de muhalefetin her geçen gün güçlendirdiğini belirterek devlet başkanı Beşar Esad’ın siyasi açıdan öldüğünü ve rejiminin gideceğini açıkladı.

Rusya ve Çin’in de Esad’ın gideceği görüşünde olduklarını belirten Erdoğan ancak Esad  sonrası ne olacak sorusunu sorduklarını söyledi. Erdoğan, Suriye için Esad sonrası adil bir anayasaya dayanan, halkın liderlerini özgürce seçeceği bir düzen getirecek geçici bir yönetim öngördüğünü vurguladı.

Amerika’nın  açıklamalar dışında bir katkıda bulunmadığını belirten Erdoğan Suriye muhalefetine desteğin bölge ülkelerinden geldiğini, Türkiye’nin yiyecek ve gıda gibi lojistik yardım yaptığını söyledi.

AdminAdmin