Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 18-09-2012 15:40

“İSLAM’IN YÜKSELİŞİNİ KABULLENEMİYORLAR”

Mehmet Görmez, pespaye filmle ilgili açıklamalarda bulundu.

“İSLAM’IN YÜKSELİŞİNİ KABULLENEMİYORLAR”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde imam ve müezzinlere yönelik düzenlenen “Vaaz ve Hitabeti Geliştirme Semineri”ne katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hz. Muhammed’e hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” adlı filmi eleştirdi. İnternet üzerinden filmin 14 dakikalık bölümünü izlerken irkildiğini söyleyen Görmez, filmle ilgili şöyle konuştu:

Daha birinci bölümde irkildim. Pespaye, bayağı, aşağılık bir film. Tamamını izlemek mümkün olmadı. İçim yandı. Neden yandı? Çünkü biz Resulü Ekrem’i yeterince anlatamadık. 120 bin kişiden oluşan, İslam’a hizmet eden bir kurumun başı olarak içim daha çok yandı. Hatırlayın, ’Veda Hutbesi’nde Resulü Ekrem 100 bin kişiye hitap etti. Biz 120 bin, hatta yıl sonuna kadar 130- 150 bin kişi olacağız. Ama anlıyorum ki İslamı hâlâ yeterince anlatamıyoruz.

Küresel ideoloji İslam’ın tırmanışını kabul etmiyor

"Bir oyun oynanıyor. Küresel bir provokasyon devam ediyor. Salman Rüştü’nün kitabını, Hollanda’da yayınlanan ’Fitne’ filmini, Papa’nın o dönemlerdeki tavrını, Kuran-ı Kerim’in yakılmasını, Danimarka’daki karikatür krizini hatırlayın. Bunların tamamına baktığımızda anlıyoruz ki küresel ideoloji İslam’ın tırmanışını kabul etmiyor.

AdminAdmin