İstanbul
Giriş Tarihi : 07-06-2012 14:32

İSTANBUL SARIYER İLÇESİNDE ‘REKREASYON’

Özellikle Rekreasyon..Bu kelimeyi daha çok duyacaksınız.

İSTANBUL SARIYER İLÇESİNDE ‘REKREASYON’

 

Amacımız Türkiye de tüm iller ve ilçelerde özellikle köyler ve bağlı belediyelerde Rekreasyon Birimi açtırmak. Bu işin tıpkı Avrupadaki gibi ileri seviyede ve profesyonel ekiplerce yapılmasına öncülük etmektir. Amacımız ülkemizde nafile(boş) tüm zamanlarda kadın-çocuk ve erkeklerin çalışma dışı ya da çalışırken boş tüm vakitlerini kıymetli kılıp daha verimli kullanmayı öğretermek ve yaptırmaktır. Amacımız halkımızın nafile-boş zaman terimi yerine artık ‘REKREASYON’ kelimesini kullanıyor olmalarını sağlamak ve tabiî ki de rekreasyonun kendilerine sağladığı tüm sosyal-kültürel-sportif aktivite adına olan tüm düzenlemeleri onlara yaptırmak ve katılımlarını sağlamak.

 

Günümüzde halkımızın çoğunluğu ne yazık ki halen lonca sistemi zamanında kalan geleneksel yollarla nafile zamanlarını geçirmektedirler. Bizler bu işin öncüleri olarak gelenekselliğin karşısına alternatifler sunarak ileri düzey modern toplum yapılarının bir getirisi, olan Rekreasyonun Avrupa örneğini ülkemizde tüm köylerde Yerel Yönetimlerde ve illerde bu seviyede bu anlayışla yaptırmak.

 

Bu çalışmanın Bilimsel Akademik danışmanlığını Marmara Üniversitesi BESYO üstlenirken ilk pilot uygulamayı ise İstanbul’un güzide ilçesi Sarıyer de 5 köy oluşturmaktadır. İlçenin Belediye Başkanı olan İnşaat Mühendisi Sn.Şükrü Genç ise bu projenin hayata geçirilmesinde her türlü lojistik desteği veren ilk Belediye Başkanı olacaktır. Genç projeyi sonuna kadar destekleyeceğini söyleyerek, bu projenin devamlı olması için gerekirse belediye bünyesinde Rekreasyon Birimi adı altında özel bir birim oluşturabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Bizde moderrn belediyecilik uygulayan Sn.Şükrü Genç’e bu desteğinden dolayı teşekkürü borç biliriz.

 

 

 

Çiğdem KILIÇ/ İstanbul

AdminAdmin