Bölgesel
Giriş Tarihi : 01-04-2012 18:54

LONDRA'DAKİ YAZ OLİMPİYATLARI'NA MICHELLE OBAMA GİDECEK

Amerika’nın First Lady’si Michelle Obama, üç yıldır çocuklarda obeziteye karşı kampanya yürütüyor ve çocukların daha çok spor yapmasını teşvik ediyor. Michelle Obama Olimpiyatlar'da Amerika'yı temsil edecek.

LONDRA'DAKİ YAZ OLİMPİYATLARI'NA MICHELLE OBAMA GİDECEK

Amerika’nın First Lady’si Michelle Obama, üç yıldır çocuklarda obeziteye karşı kampanya yürütüyor ve çocukların daha çok spor yapmasını teşvik ediyor. Geçtiğimiz günlerde Michelle Obama’nın kampanyasına 2012 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan İngiltere’nin Başbakanı David Cameron’un eşi de katıldı.

 

Barack Obama’nın eşi Michelle Obama, Samantha Cameron’la birlikte Washington’daki bir üniversitede bir mini olimpiyat düzenledi.

 

Bu, aynı zamanda Michelle Obama’nın “Let’s Move” adlı spor ve sağlıklı beslenmeyi teşvik eden kampanyasının da bir etkinliğiydi. Michele Obama şunları söyledi:

"Hareket etmek sadece spor yapmak değildir. Evinizde dans ederek, dışarda bisiklete binerek, köpeğinizi yürüterek de hareket edebilirsiniz."

Michelle Obama, Yaz Olimpiyatları’nda Amerika’yı temsil edecek heyetin başkanı olarak Londra’ya gidecek.

 

İngiltere Başbakanının eşiyle spor etkinliğine katılan Michelle Obama çocuklarla tenis de oynadı.

 

Etkinliğe Olimpiyat şampiyonları ve özürlüler olimpiyatına katılan sporcular da katıldı. Dört kez altın madalya alan Lisa Leslie, basketbol oynayanlara yardım etti ve şunları söyledi:

"Çocukların dikkatini spora yoğunlaştırmak ve onları teşvik etmek yeterli. Onlardan bunu öğrendim, ben de onlara çalışmaktan asla vazgeçmemelerini söyledim."

Dan O’Brien 1996 Olimpiyatları’nda dekatlonda altın madalya kazanmış. O’Brien çocuklara herkesin altın madalya alması gerekmediğini, en önemlisinin ellerinden geleni yapmak olduğunu söylüyor:

 

"Çocuklar çoğu zaman video oyunları oynuyor ya da bilgisayarda geziniyor. Oysa bugün hepsi buraya gelip, hareket etmek, spor yapmak istedi. Bu isteği güçlendirmemiz, daha çok çocuğu spora alıştırmamız gerekiyor."

 

Irak’ta bacağını kaybeden Kortney Clemons, olaydan iki yıl sonra atletizmde Amerika şampiyonu olmuş. Aynı zamanda Ulusal Özürlüler takımına seçilen Irak’ta savaşmış ilk asker:

 

"Çocuklara sağlıklı beslenmeyi ve hareket etmeyi öğretebilirsek, ileriki yaşlarda sağlık sorunlarıyla  karşılaşmalarını önlemiş oluruz."

 

Beşinci sınıf öğrencisi Kelvin Flowers, önemli bir ders aldığını söylüyor:

"Eğer istersem herşeyi yapabilirim."

 

Lacey McCormick de çok mutlu:

"Bence takım çalışması yapmak ve bol bol hareket etmek çok güzeldi."

Günün sonunda çocuklara madalyalar dağıtıldı. Beşinci sınıf öğrencisi Nick Beatrice de arkadaşlarına “spora devam” çağrısı yaptı.

 

 

AdminAdmin