Bölgesel
Giriş Tarihi : 26-03-2012 16:21

BAŞKAN OBAMA AÇIK KALAN MİKROFONUN GAZABINA UĞRADI

Başkan Barack Obama, Rusya’yla yeni bir silah indirimi anlaşması imzalamanın mümkün olduğunu açıkladı.

BAŞKAN OBAMA AÇIK KALAN MİKROFONUN GAZABINA UĞRADI

Seul’deki nükleer zirvede Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’le görüşen Obama, iki ülkenin nükleer silahlarını daha da azaltma yönünde ilerleme sağlayabileceğini kaydetti.

Obama, Rusya parlamentosunun 2010 yılında onayladığı START anlaşmasını, iki ülke arasında son 20 yılda imzalanan en kapsamlı anlaşma olarak niteledi, yeni seçilen Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ek silah indirimi öngören yeni bir anlaşma imzalamaya çalışacağını söyledi.

İki liderin görüşmesi sırasında açık mikrofondan sızan konuşmada Obama’nın, “Başkanlık seçimlerinden sonra füze savunma sistemi sorunuyla ilgili olarak daha esnek olacağını” söylediği işitildi. Medvedev de durumu anladığını ve yeni seçilen Başkan Putin’e ileteceğini belirtti.

Konuşmanın duyulduğunun anlaşılmasının ardından Beyaz Saray bir açıklama yayınladı ve bu yıl iki ülkede de seçim olduğunu ve bundan dolayı büyük bir ilerleme beklenmemesi gerektiğini bildirdi.

Amerika ve Rusya arasında, Suriye konusunda da derin görüş ayrılıkları bulunuyor. Buna rağmen Medvedev, Washington’la ilişkilerin son on yılda en iyi düzeyine ulaştığını söyledi.

 

AdminAdmin