Turizm
Giriş Tarihi : 25-11-2011 03:18

SEKTÖRÜN EN İYİLERİ BU ÖDÜLLE ONURLANACAK

Sektörün en iyilerinin seçileceği 1.Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri 2012 (Ace of M.I.C.E.), 10 Şubat 2012’de sahiplerini bulacak.

SEKTÖRÜN EN İYİLERİ BU ÖDÜLLE ONURLANACAK


Sektörün en iyilerinin seçileceği 1.Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri 2012 (Ace of M.I.C.E.), 10 Şubat 2012’de sahiplerini bulacak.

3 ana sektörde ve 30 kategoride sahiplerini bulacağı ödül törenin tanıtımı için 25 Kasım 2011 tarihinde The Plaza Hotel’de basın toplantısı düzenlendi.
Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman ve Jüri Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda, 15 Ocak 2012’e kadar başvuruların devam edeceği Ace of M.I.C.E ödül yarışmasının tüm detayların yanı sıra, kongre turizmi ve Türkiye’nin bu alandaki potansiyeli hakkında bilgi paylaşıldı.

Kurumsal şirketler, İlaç endüstrisi, tıp uzmanlık dernekleri, akademisyenler ve dernekler olmak üzere 5 farklı daldan 38 kongre ve toplantı karar merci isinin yer aldığı Ace of M.I.C.E. jürisi, temel olarak yaratıcılık ve konsept çalışmaları, referanslar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde değerlendirme yapacak. Dereceye giren uygulamalar, işletmelerin uluslararası prestij hanelerine artı olarak işlenecek.

Son yıllarda tüm dünyada ciddi gelişme gösteren ve hızla dev bir sektör olma yolunda ilerleyen kongre ve toplantı turizmi, ülkemizde de önemli bir sektör olarak değerlendiriliyor. Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların çabalarıyla dünya kongre turizmi sıralamasında öne çıkmayı hedefleyen sektör, Turizm Medya Grubu tarafından organize edilen yeni bir etkinlikle bu yönde önemli bir adım atıyor.

Kongre&Toplantı Rehberi, M.I.C.E. Dergi, Sağlık Merkezleri Rehberi ve Spahotelturkey gibi sektörün önde gelen yayınlarını hazırlayan Turizm Medya Grubu’nun; Bakanlık, birlik başkanları ve sektör profesyonellerinin desteğini yanına alarak hayata geçireceği Ace of MICE ödül töreninin ilki 10 Şubat 2012’de gerçekleştirilecek.

Organizasyonla ilgili ayrıntıların paylaşılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında Ace of MICE ödüllerine ilişkin bilgi veren Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, başvuruların başladığını ve ödül törenini 10 Şubat 2012 tarihinde yapmayı planladıklarını belirterek; “Bu ödül organizasyonuyla ilgili kategori ve kriterlerin belirlenmesi için sektör profesyonelleri ile birçok kez bir araya gelindi. Kategori ve kriterler sektörün ortak aklı ile oluşturuldu. Ödül birincileri, Türkiye’nin önde gelen şirket ve derneklerinin ağırlıklı kongre ve toplantı karar mercilerinden sorumlu yöneticilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Jürimiz 38 kişi ve 5 ayrı daldan oluşuyor. 15 Ocak 2012’ye kadar başvuru alınmaya devam edecek “ dedi.

20 Ocak 2012 tarihinde düzenlenecek jüri toplantısı ile her kategorinin ilk üç adayı ve birincilerinin belirleneceğini ve 10 Şubat 2012’de düzenlenecek ödül töreni ile sahipleri bulacağından söz eden Volkan Ataman, “Ödül törenine M.I.C.E. (Meeting, Incentive, Congress, Events) sektöründen 1.200 kişi katılacak. Ace of MICE organizasyonuna, yurtdışından da çok önemli davetliler katılacak. Dünya kongre sektörünün çatı birlikleri ve en büyük örgütleri olan ICCA, SITE, IAPCO ve MPI Dünya başkanları ve önemli M.I.C.E.  dergilerinin editörleri de davetli listemizde yer alıyor. Uluslararası nitelikteki bu organizasyon ile ödüller yurtdışında da bir prestij olarak kabul görecek” dedi.

“Kongre ve iş turizminin önü açık’’

 Konuşmasında kongre turizmine ağırlık veren Volkan Ataman “Kongre turizmi, dünya turizm pastasının yüzde 30'unu kapsıyor, Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği (ICCA)’nin 2010 raporlarına göre, ülkelerde gerçekleştirilen kongreler sıralamasında Türkiye 20. sırada. Dünya kongre şehirleri sıralamasında ise İstanbul 17.sıradan 7.sıraya yükseldi. ICCA 2010 verilerine göre ülkemize gelme potansiyeli olan 7 binin üzerinde kongre bulunuyor ve bu kongrelerden birçoğu henüz ülkemize gelmedi. Ayrıca Incentive toplantıları için Türkiye çok iddialı bir destinasyon” dedi.

Ataman “Türkiye merkezi konumu, direkt uçuş imkanları, profesyonel yaklaşımları, üst düzey tesis ve toplantı yönetim firmalarıyla Akdeniz bölgesinin en nitelikli konferans merkezlerinden biri. Potansiyelimiz büyük, bunu en iyi şekilde değerlendirecek çalışmaların yapılması çok önemli. Ace of M.I.C.E. ödüllerimizin de Türkiye’deki kongre turizmin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“Bir kongre turisti, tatil için gelen turistten üç kat daha fazla harcıyor”

Ace of MICE ödüllerinin sektörde bir standart oluşturmada büyük katkı sağlayacağından bahseden Jüri Başkanı İbni Sina Üniversitesi Cerrahi A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan “Özellikle son on yılın içinde ülkemiz kongre ve iş turizm açısından büyük mesafeler kat etmiştir. Yeni açılan kongre ve gösteri merkezleri bu alanda yapılabilecek her türlü ulusal ve uluslar arası düzenlemelere ev sahibi yapabilecek düzeye ulaşmışlardır. Yaklaşık 40 ayrı alanda hizmet verebilen kongre ve sağlık turizmi ülke ekonomisine çok büyük katkılar yapabilecek özellikleri taşımaktadır. Bir kongre turistinin tatil amacıyla gelen turiste nazaran üç kat daha fazla harcama yapması göz önüne alınacak olunursa bu katma değerin ne büyük boyutlara ulaşacağı hepimizce bilinen bir gerçektir” diye konuştu.

Birincileri profesyoneller seçecek
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi A.B.D Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan’ın moderatörlüğünde, Turkcell, Coca Cola, Türk Telekom, Novartis, Roche, Türkiye Eğlence Sektörü Derneği gibi kurum ve derneklerden 38 uzmanın yer aldığı Ace of MICE jürisi, 15 Ocak 2012’de de tamamlanacak başvurulardan sonra bir araya gelerek 3 ana sektörde 30 kategoride birincileri seçecek.

Oteller - toplantı merkezleri, toplantı yönetimi firmaları ve toplantı destek firmaları olmak üzere 3 ana sektörü kapsayan Ace of MICE, ayrıca etkinlikler, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, festivaller ve gerilla aktiviteleri konusunda da değerlendirmeler yaparak 30 ayrı kategoride sektörün en iyilerini seçecek.

Başvuru yapan kuruluşlar, temel olarak yaratıcılık ve konsept çalışmaları, referanslar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde 100 puan skalası üzerinden değerlendirilecek. Her kategoride ilk 3 belirlenecek ve 10 Şubat 2012’deki ödül töreninde birinciler açıklanacak. Dereceye giren uygulamalar, işletmelerin uluslararası prestij hanelerine artı olarak işlenecek.

Türkiye’nin en iyi festivalini, ödül gecesinde davetliler seçecek

Ace of M.I.C.E.  ödüllerinde yer alan etkinlik bölümünde; En iyi etkinlik, En iyi lansman etkinliği, En iyi gerilla aktivitesi, kurumsal sosyal sorumluluk projesi etkinliği gibi alanlarda en iyiler seçilecek. Bu bölümde yer alan ‘En İyi Festival Ödülü’ kategorisinde ise başvuru yapan festivaller değerlendirilerek jüri üyeleri en iyi 3 festivali seçecek. Birincisi ise 10 Şubat 2012’de düzenlenecek ödül gecesinde katılımcı 1.200 davetlinin oylarıyla belirlenecek.

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK