Politika
Giriş Tarihi : 22-11-2011 10:21

KADINLARI İSYANA ÇAĞIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 81 ilden Ankara'ya gelen CHP'li kadınları kabul etti. Bedelli askerlik düzenlemesini eleştiren Kılıçdaroğlu annelere seslendi: "Bu çifte standarda 'evet' diyecekseniz, 30 bin lira verenin askere gitmeden tezkere almasına sessiz kalacaksanız bir şey demiyorum."

KADINLARI İSYANA ÇAĞIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 81 ilden Ankara'ya gelen CHP'li kadınları kabul etti. Bedelli askerlik düzenlemesini eleştiren Kılıçdaroğlu annelere seslendi: "Bu çifte standarda 'evet' diyecekseniz, 30 bin lira verenin askere gitmeden tezkere almasına sessiz kalacaksanız bir şey demiyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nca başlatılan "Kadına Şiddete Hayır" kampanyası kapsamına 81 ilden Ankara'ya gelen CHP'li kadınları kabul etti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı'nın başkanlığında yürütülen kampanya kapsamında topladıkları 100 bin imzayı bugün TBMM'deki grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na teslim eden CHP'li kadınlar, daha sonra yaklaşık 30 otobüsle genel merkeze geldi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki konferans salonunda biraraya geldiği kadınları başlattıkları kampanya ve duyarlılıkları nedeniyle kutladı.

Türkiye'nin karanlık bir süreçten geçtiğini, kurtuluşun ise CHP'nin elinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hep birlikte mücadele edeceğiz ve Türkiye'yi AKP kabusundan kurtaracağız" dedi.

Kabulün gerçekleştiği konferans salonunda her hafta pazartesi günü ücretsiz sinema gösterileri gerçekleştirildiğini, gençlerin ve kadınların partiye daha sık gelmelerinin sağlanmaya çalışıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Gençler ve kadınlar partiye daha fazla gelsin. Yönetimlere el koyun, kadınların gücünü gösterin. Yönetimlere el koyarsanız o zaman parti içindeki kısır çekişmelere de siz son vermiş olursunuz" diye konuştu.

Türkiye'nin çıkarları için çaba harcadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, güçlerini kendilerine destek veren kadınlardan ve gençlerden aldıklarını söyledi.

"Bedelli askerlik" çağrısı

Salonda bulunanların "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atmaları üzerine de Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, çağdaşlığı, uygarlığı, kadın erkek eşitliğini savunan, kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele veren CHP'li kadınlarla gurur duyduğunu ifade etti.

Konuşmasında bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren Askerlik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı da eleştiren Kılıçdaroğlu, 30 yaşından gün almış yükümlülerin 30 bin lira bedel ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmamasını çifte standart olarak nitelendirdi.

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu çifte standarda 'evet' diyecekseniz, 30 bin lira verenin askere gitmeden tezkere almasına sessiz kalacaksanız bir şey demiyorum. Sessiz kalmayacaksanız isyanınız bütün Türkiye'ye yayılmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, böyle bir uygulamanın çıkar düzeni olduğunu ileri sürerek, çıkarcıların düzenini bozacaklarını söyledi.
 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com


 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK