Politika
Giriş Tarihi : 22-11-2011 05:55

KILIÇDAROĞLU GRUPTA KONUŞUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

KILIÇDAROĞLU GRUPTA KONUŞUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor...

İşte konuşmasından satırbaşları;

KADINA ŞİDDET

Onlar şiddetin kurbanı olmak istemiyorlar. Onlar Mustafa Kemal'in Türkiye'sinde özgür bir birey olmak istiyorlar. Kadın erkek eşitliğini istiyorlar. Biz kadın erkek eşitliği dediğimiz zaman, Sayın Başbakan, 'Ne eşitliğinden bahsediyorsunuz' demiş. Hayır diyecek olan sizlersiniz. Kadın için bu toplumda özgür bir alan yaratmak zorundayız. Toplumun yarısını baskı altına almak ve şiddet uygulamak bize yakışır mı? CHP tüm kadınların evidir ve evi olmak durumundadır.

Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddette yüzde bin 400'lük artış olmuştur. Bunun toplumsal olarak sorgulanması lazım. Bu yapıyı Türkiye kaldıramaz. Her gün gazetelerde bu haberlerle karşılaşıyoruz. Kadını korumalıyız. Yasal güvenceliğe almalıyız.

Yeri geldiği zaman derler ki, Cennet anaların ayağı altındadır. O zaman sormak lazım. Bu şiddetin sebebi ne?

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ - İZMİR BİZİMDİR BİZİM KALACAK

Bu sabah aldığım ilk telefon İzmir Belediyesi'ne yapılan baskınla ilgili. Şunun altını çiziyorum. Eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse, o da İzmir Anakent Belediyesidir. Baskıyla İzmir'i nasıl elegeçirebiliriz?

Eğer kadınlar söylüyorsa baskılar bizi yıldıramaz diye. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Şuanda 52 tane vergi müfettiği belediyenin hesaplarını inceliyor. 20'ye yakın bilirkişi İzmir'e karabasan gibi çökmüş. Hesap vermekten kokrmayız ama baskıya asla izin vermeyiz.

İzmir üzerinde oynlar oynanaıyor. Her İzmirli'nin bunu bilmesini isterim. Sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar. Bilgi istiyorsanız her türlü bilgi verilir. Sabahın 06:00'sında belediyeye baskın yapacaksınız. Bu anlayış nedir? Bu çağdışı kafa hangi anlayıştadır? Baskılar daha gelecek ama her baskı bizi daha da bileyecektir.

Herşeyi yakından takip ediyoruz. Bir Genel Başkan Yardımcımız İzmir'e gittiler. O savcının nereden ve hangi gerekçeyle oraya getirildiğini de çok iyi biliyoruz. Gün gelecek devran dönecek. Birileri bunun hesabını verecek.

VAN DEPREMİ

Türkiye'nin pek çok sorunu var. Bir deprem acısı yaşadık. Erciş ve Van'da insanlarımız binaların altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Beni sevindiren bir olay var. Biz tasada ve kıvançta beraber olduğumuzu bu acı dolayısıyla gösterdik. Tüm Türkiye'nin kalbi Erciş ve Van için attı. Birileri bölmek istedi ama Türkiye Van'a kilitlendi.

Olayın hemen ertesinde, hiç kimse yokken iki tane CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Genel Başkan Yardımcısı Erciş ve Van'daydı. CHP ne yaptı diyorlar? CHP'li belediyeler tek yürek çalıştı. Kadın kollarımız gitti. Türkiye'nin her tarafından yardımlar geldi. Ama CHP olarak bizler ayrı depo oluşturduk. Hiç bir kargaşa çıkmadı.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın gidip kaldığı çadırı Kartal Belediyemiz kurdu. Biz deprem olayına gerçekten yüreğimizi koyduk. İlk arama kurtarma ekibini özel uçakla gönderen İzmir Anakent Belediyesidir. 55 kişiyle oraya gitmiştir. Biz bunların reklamını yapmıyoruz. Neden? Bizim yüreğimizde insan sevgisi var.

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com


 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK