Dünya
Giriş Tarihi : 17-11-2011 23:37

HAKİKATEN ÇÖZÜM OLACAKSA

Eğer herhangi bir şekilde bir dış müdahale olursa bu tamamen sistem sebebiyle olacaktır.

HAKİKATEN ÇÖZÜM OLACAKSA

Eğer herhangi bir şekilde bir dış müdahale olursa bu tamamen sistem sebebiyle olacaktır.

Suriye’deki sistem halkı özgürlük istediği için öldürmeye devam etmektedir. Bu noktadan sonra tüm mesuliyet Suriye’deki diktatör rejiminindir.

En son noktada olaylar eğer sivillerin korunması gerekecek bir duruma gelirse, Suriye halkı Batı’dan gelen bir korumadan ziyade Türkiye’den gelecek bir koruma ve müdahaleyi kabul edebilecektir.

Biz böyle inanıyoruz...

Suriye Müslüman Kardeşler Hareketi’nin lideri Riyad Şikfa, Beşar Esad’ı yönetimi kansız bir şekilde halka teslim etmeye çağırdı.

Temennilerinin tamamen barışçıl bir geçişten yana olduğunu belirten Şikfa, “Eğer herhangi bir şekilde bir dış müdahale olursa bu tamamen sistem sebebiyle olacaktır. Suriye’deki sistem halkı özgürlük istediği için öldürmeye devam etmektedir. Bu noktadan sonra tüm mesuliyet Suriye’deki diktatör rejimindir. En son noktada olaylar eğer sivillerin korunması gerekecek bir duruma gelirse, Suriye halkı Batı’dan gelen bir korumadan ziyade Türkiye’den gelecek bir koruma ve müdahaleyi kabul edebilecektir. Biz böyle inanıyoruz” dedi. Fatih’teki Reşadiye Otel’de düzenlenen basın toplantısında Riyad Şikfa özetle şunları dile getirdi:

Asker yerine mavi elbiseliler

“Biz Müslüman Kardeşler örgütü olarak, Suriye’de konsolosluklara yapılan tüm saldırıları kınıyoruz. Özellikle de Türkiye bayrağına yapılan o hakareti hiçbir şekilde kabul etmediğimizi, Suriye halkının da bunu kabul etmediğini buradan bildiriyoruz. Çünkü Türkiye ve Türk bayrağı bölge ülkeleri için özgürlük ve demokrasiyi anlatmaktadır. Şu anda Suriye’de yaşanan olay, özgürlüklerini isteyen halkla, zulüm taraftarı olan bir sistem arasında gitmektedir. Suriye’deki hükümet ve bu sistem bittikten sonra tamamen sivil bir hükümet kurulacaktır. Hilesiz ve temiz seçimler sonrası yönetim sandığın getireceği kişilere emanet edilecektir. Şu anda aldığımız haberlere göre sistemin yardakçıları için 30 bin mavi takım elbise siparişi verilmiştir. Bu elbiseler askerlerin dışında sistemin içerisindeki Şebiha Kuvvetleri içindir. Askerler olmayınca bu kuvvetler sahaya inip saldırıları yapacaktır.”

Maalesef İran destekliyor

Toplantıda konuşan Suriye Müslüman Kardeşler Hareketi’nin Siyasi Sorumlusu ve Suriye Ulusal Konseyi İcra Kurulu Üyesi Muhammed Faruk Tayfur da Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Suriye devriminin hedefi ilk başta halkların özgür olmasıdır ve çok sesli, demokratik, sivil bir devletin oluşturulmasıdır. Bu konuda komşumuz olan Türkiye’ye çok seslilik, hürriyet ve demokratikleşme noktasında bir örnek olarak bakıyoruz. Suriye devriminin amacı tamamen diktatörlükten kurtulmak ve şu andaki sistemin içerisinde olan kölelikten kurtulmaktır. Sadece biz değil Suriye’deki tüm insanlar Türkiye’nin tecrübesinden etkilenmiş ve beğenmiş durumdadır. Rejim yıkılırsa ilk önce adalet, hürriyet ve eşitlik ilkelerine göre bir yönetim kurulacak. Bizler müslüman olarak bazı temel konularda İslamı referans alacağız. Ama bu demek değildir ki dini bir devleti kuracağız. Hayır sivil bir devlet olacak. Basında 4 bin şehit olduğundan bahsediliyor ama 10 binden fazla insan ölmüş, 15 binden fazla insandan hiçbir haber alınamamış ve 100 binden fazla insan da gösterilere katıldığı için tutuklanmış ve hapishanelere atılmıştır. Maalesef İran, Hizbullah ve Irak’tan bazı partiler bu zalim sistemi desteklemektedir. İran, Suriye’ye maddi, teknik ve insan gücü olarak destek vermiştir. İsrail her ne kadar çatışma halinde görünse de Suriye’ye destek vermiştir. İran’la ABD’nin kavgası iki yönlüdür. Bir basın önünde olan kavga, bir de stratejik olarak sürdürülen işbirlikleri. Basın önünde İran ile ABD sanki düşmanlarmış ve birbirleriyle kavga ediyorlarmış gibi bir çizgi çizmelerine rağmen Afganistan’ın işgali ve Irak’ın işgali sırasında yaşadığımız tecrübe şunu göstermektedir ki ABD ve İran masa altında çeşitli işbirliği içindedir ve bu çok açıktır.”
 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK