Magazin
Giriş Tarihi : 13-11-2011 13:47

VADİ O ÖLÜMÜ NASIL BİLDİ?

Kurtlar Vadisi Kozinoğlu'nun öleceğini nasıl bildi? Rotahaber Yayın Koordinatörü Ahmet Memiş'in köşesine taşıdığı ilginç iddialar...

VADİ O ÖLÜMÜ NASIL BİLDİ?

Kurtlar Vadisi Kozinoğlu'nun öleceğini nasıl bildi?
Rotahaber Yayın Koordinatörü Ahmet Memiş'in köşesine taşıdığı ilginç iddialar...

Kaşif Kozinoğlu'nu kim, neden öldürdü?

Kozinoğlu'nun öldüğü haberini duyduğumda ilk aklıma gelen Kazım Koyuncu'nun bir şarkısında sözlediği 'Yakışır mı bir kaçağa eceliyle ölmek' şeklindeki sözler oldu.

Ve gayri ihtiyari 'Yakışır mı Kozinoğlu gibi bir kara kutuya eceliyle ölmek?' diye mırıldandım.

Yakışmazdı...

Bu yüzden Kozinoğlu'nun ölümünü iyi okumak ve anlamak gerekiyor.

Önce MİT mensubu olan ve OdaTV soruşturması çerçevesinde tutuklanan Kaşif Kozinoğlu kimdir, ona bakalım...

OdaTV soruşturması çerçevesinde tutuklanana kadar yurt içi ve yurtdışında kritik pek çok yerde ve birimde görev yaptı. Adını kamuoyu ilk olarak 6 yıl önce MİT- Mafya-Yargıtay skandalıyla duydu.

Yani Kaşif Kozinoğlu, karmaşık ilişkiler ağının tam ortasında duruyordu.

Kozinoğlu'nun geçmişini incelediğinizde; nerede derin bir yapılanma varsa hepsinin ortasında ya da kıyısında ismine rastlamanız mümkün. Ergenekon, Balyoz, OdaTV ve hatta Sususurluğa kadar uzanan yapılanmaların içinde, hatta Alaattin Çakıcı'nın adının geçtiği cümlelerde dahi karşınıza o çıkar.

Şaka gibi ama Kurtlar Vadisi'nde bile ona rastlarsınız. Bu Kurtlar Vadisi kısmı ise çok ilginç. Yazının sonunda okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.

Konumuza dönersek, Kaşif Kozinoğlu son olarak da zaten OdaTV soruşturması çerçevresinde devletin güvenliğini tehlikeye atacak gizli belgeleri Soner Yalçın ve arkadaşlarına verdiği gerekçesiyle tutuklanarak Silivri'ye gönderilmişti.

Anlayacağınız Kozinoğlu, Ergenekon başta olmak üzere birçok derin yapılanmanın kara kutusuydu. Konuşması halinde anlatacakları yakın tarihimizde gizli kalmış birçok olayı aydınlatacağı gibi, şu anda Ergenekon ve OdaTV soruşturmalarından Silivri'de tutuklu bulunan birçok kişinin de uzun süre orada kalmalarını sağlayacak bilgilerdi.

Yani söz konusu derin yapılanmalar için varlığı büyük tehlike oluşturuyordu.

Ve bir gece aniden böyle bir insanın ölüm haberini alıyorsunuz.

Hem de nereden?

Twitterdan..

Ölüm haberini ilk veren kim?

Kozinoğlu ile aynı koğuşta yatan Atilla Uğur'un oğlu Oğuzhan Uğur...

Peki Atilla Uğur kim, ona bakalım.

Atilla Uğur, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan bir isim. Ergenekon iddianamesinde adı örgütün yöneticilerinden biri olarak geçiyor ve darbe girişimlerinde görev almakla suçlanıyor.

Uğur’la ilgili gizli tanık ‘Aydost’un da ilginç ifadeleri de bulunuyoır. Mesela Uğur’un korucu ve PKK itirafçılarından oluşan bir ekip kurduğunu ve yargısız infazlar yaptığını söylüyor.

Ve bu Atilla Uğur'un oğlu Oğuzhan Uğur, attığı twitterda daha resmi bir açıklama yapılmazken, Kozinoğlu'nun ölüm nedenini kalp krizi olarak açıklıyor.

Tam burada sormak gerekiyor...

Savcılık ifadesinde kulaklarının az duymasından başka şikayeti olmadığının altını özellikle çizen Kozinoğlu nasıl kalp krizi geçiriyor?

Bu sorunun cevabını bulmak için birkaç yıl geriye, 16 Eylül 2008 yılına dönmemiz gerekiyor.

O tarihte Atilla Uğur ile aynı dönemde tutuklanan Ergenekon sanığı Şener Eruygur, merdivenlerden düşüyor ve beyin kanaması geçiriyor. Aynı zamanda boyun kemiklerinden biri de kırılıyor Eruygur'un.

Ölümden mucize eseri kurtulan Eruygur'u merdivenlerden iten ve bu hale getiren ise yine bir başka Ergenekon tutuklusu. Eruygur'un merdivenlerden yuvarlanmadan önce 'başımıza sizin yüzünüzden bunlar geldi' dediği ise arşivlerde duruyor.

Peki tüm bunlar tesadüfle açıklanabilir mi?

Bu soruya evet diyenlere o zaman bir ayrıntı daha vereyim..

Dün akşam ölen (!) Kozinoğlu, 2004 yılında bir rapor hazırlıyor ve bunu dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'a sunuyor. Raporda Kurtlar Vadisi'nin yapımcıları Raci şaşmaz ve Osman Sınav'ın devlet-mafya-güvenlik güçleri arasındaki ilişkilerle ilgili bilgi ve argümanları Jandarma İstihbarat Başkan Yardımcısı Albay Hasan Atilla Uğur'dan aldığı belirtiliyor.

Şaşırdınız değil mi?

Şimdi soralım tekrar...

Kozinoğlu öldüğünde koğuşta yanında kim vardı ve ölüm haberini ilk kim vermişti?

Tekrar yazalyım, yanında olan isim Hasan Atilla Uğur ve ölüm haberini de medyadan ve yetkililerden önce duyuran kişi oğlu Oğuzhan Uğur...

Kafanız çok mu karıştı ve Kurtlar Vadisi'nin bu olayla ne ilgisi var mı diyorsunuz?

Hemen anlatayım.

Kurtlar Vadisi'nde yeni sezonunun ilk bölümünde bir karakter çıktı ortaya. Karakterin adı Kaşifoğlu.

Dizideki Kaşifoğlu karakteri birebir dün akşam ölen Kaşif Kozinoğlu karakterini canlandırıyordu.

Peki Kurtlar Vadisi'nin son iki bölümünde ne oldu dersiniz?

Şimdi sıkı durun...

Yeni sezonda diziye giren Kaşifoğlu karakteri için ölüm emri verildi.

Ve Kaşif Kozinoğlu ise Vadi'nin geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan bu bölümden sadece 3 gün sonra öldü.

Şimdi yukarıdaki paragrafı tekrar okuyalım;

"Dün akşam ölen (!) Kozinoğlu, 2004 yılında bir rapor hazırlıyor ve bunu dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'a sunuyor. Raporda Kurtlar Vadisi'nin yapımcıları Raci şaşmaz ve Osman Sınav'ın devlet-mafya-güvenlik güçleri arasındaki ilişkilerle ilgili bilgi ve argümanları Jandarma İstihbarat Başkan Yardımcısı Albay Hasan Atilla Uğur'dan aldığı belirtiliyor."

Kafanız daha çok mu karıştı...

Bence hiç karışmasın.

Çünkü Kozinoğlu ne ilk ne de son olacak.

Bu ülke uçağı kazayla (!) düşen parti başkanı, kafasına sıkarak intihar eden Özel harekat Daire Başkanı, aracı kaza yapıp ölen Aselsan mühendisleri ve daha nice bu tür ölümler gördü..

'Kim?' sorusunu sormadığımız ve cevabını da alamadığımız sürece görmeye de devam edecek...

O zaman şimdi tekrar soralım....

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK