Turizm
Giriş Tarihi : 30-10-2011 14:51

TUROB HER ZAMANKİ GİBİ SINIR TANIMIYOR

TUROB Londra WTM 2011 Turizm Fuarı’na katılacak...

TUROB HER ZAMANKİ GİBİ SINIR TANIMIYOR

TUROB Londra WTM 2011 Turizm Fuarı’na katılacak...
 
Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 7 ile 10 Kasım tarihleri arasında, İngiltere- Londra WTM 2011 Turizm Fuarı’na katılıyor.

TUROB standında, tüm uluslararası fuarlarda olduğu gibi ziyaretçilere; İstanbul Guide, İstanbul CD, İstanbul Hotels Flyer, İstanbul Map, İstanbul posterleri ve üyelerden sağlanan çeşitli promosyon ürünleri verilecek.


WTM’de, gelecek yıla ilişkin ilk sinyalleri alacağız

Fuar sırasında gelecek yıla ilişkin ilk sinyalleri alacaklarını kaydeden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, şunları söyledi:

“Londra’daki fuar, uluslararası düzeyde, dünyadaki 3 önemli turizm fuarından biridir. Fuar sırasında, yabancı tur operatörleri ve seyahat acentalarıyla görüşmelerimiz olacak ve 2012 yılına ilişkin ilk verileri alacağız. WTM yılın tamamı için genelde en doğru kanıyı yaratan bir fuardır ve özellikle İstanbul için aslında ITB’den de daha etkilidir. Son yıllarda İngiliz ekonomisinde yaşanan büyük sıkıntılara rağmen, özellikle İstanbul girişlerinde çok büyük düşüşler olmadı. İngiliz pazarı girişlerimiz, Easyjet’in İstanbul uçuşlarının başlaması ve günlük uçak sayılarının artmasıyla doğru orantılı gelişen ve yukarı giden bir grafik izlerken, son dönemde bir duraksama olmuştur. Bu düşüş daha ziyade, paket turlarla gelen gruplarda yaşandı sanıyorum, ama rakamları net bilmemekle beraber FIT girişlerinde fark edilir bir yükselme olduğu kanısındayım. Aslında, İstanbul’a bu İngiliz grup girişlerindeki düşüşlerde etkin rol oynayan sebeplere baktığımızda; online rezervasyon sitelerinin daha çok tercih edilir olması ve turistlerin kendi seçenekleriyle tatillerini şekillendirme istekleri, bir çok İngiliz Tur operatörünün ve acentalarının iflasları, Orta Doğu’daki hareketlilik ve tabi rakip ülkelere oranla Türkiye’de paket tatil fiyatlarının yukarı çıkmış olması vs. sayılabilir. Bu etkileri azaltmak adına biz, yine TUROB olarak WTM’deki yerimizi alıyor olacağız ve bu yıla başladığımız gibi devam edip, WTM’den de iyi sonuçlarla dönebilmeyi umuyoruz” diye konuştu.
BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

Metin BOSNAKMetin BOSNAK