Sağlık
Giriş Tarihi : 24-10-2011 20:42

HÜKÜMETTEN KIZILAY'A TEPKİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kızılay'ın deprem bölgesinde çadır temin etme noktasında iyi bir sınav veremediğini söyledi.

HÜKÜMETTEN KIZILAY'A TEPKİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kızılay'ın deprem bölgesinde çadır temin etme noktasında iyi bir sınav veremediğini söyledi.

Van'da Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, "Depremin hemen ardından Sayın Atalay ile birlikte TOKİ Başkanımızla beraber Ankara'dan bir grup buraya intikal etik. Sayın Başbakan da birkaç saat sonra buraya geldi. En çok kayıp verilen yer Erciş'e geçtik. Gece geç vakitlere kadar Sayın Başbakan'la birlikte bölgede incelemelerde bulunduk." dedi.

"Musibetler üst üste geldi. Bir yandan 24 vatan evladınızı defnediyorsunuz, arkasından bir de deprem geliyor. Halkın hissettiğinden daha fazlasını hissediyoruz sorumluluk konumunda olduğumuz için" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Erciş ve Van sokaklarında dolaşırken Sayın Başbakan'ın 7 bakanıyla beraber halkıyla beraber olması, geçmiş olsun dileğinde bulunması ve olması gereken çalışmaları kendisinin kumanda etmesi halkta büyük memnuniyet uyandırdı. Ama 'Şu kadar zaman oldu hala bize çadır gelmedi, kurtarma ekibi gelmedi' diye sitemlerini ileten vatandaşlarımız da oldu.

Evleri hasar görmeyen vatandaşların da evlerine girmek istemediğini kaydeden Çelik, "9 bine yakın çadır gönderilmesine rağmen çadır yeterli değil. Kızılay bu noktada iyi bir sınav veremedi."

İlk etapta yeterli çadırın bölgeye intikal ettirilemediğine dikkat çeken Çelik, "Burası yakın bir yer değil onlara da hak veriyorum ama... Sayın Bayraktar'la gitiğimiz köylerde örneğin Gedikbulak Köyünün nüfüsü 2000'e yakın. Biz oraya gittiğimizde ulaşan çadır 30 taneydi. Bu gecyarsına kadar yeteri kadar çadır gelecek. Ama ilk etapta vatandaşın başını sokacağı yer olduğu için çadır ve battaniye önemli. Bu konuda eksikliği ben de kabul ediyorum. Çadırların intikalinde bir sorun var."

Bu arada canlı yayın sırasında bir artçı deprem daha yaşandı. Bunun üzerine Çelik, bölgede 200 kadar artçı deprem meydana geldiğini ve artçı depremlerin sürdüğünü hatırlattı.

SOSYAL MEDYADAKİ IRKÇI TEPKİLER

Depremin ardından sosyal medyadaki bazı ifadelerin hatırlatılması üzerine Çelik, "Türkiye bu değil buna inanmanızı isterim. Soyal medyada bazı tepkiler var ama bunlar marjinal kalıyor" dedi. Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'de de dünyanın her tarafında da küçük bir ırkçı grup vardır. Türk ırkçısı da, Kürt ırkçısı da var. Mesela batıda bir deprem olduğunda bundan haz duyabilecek Kürtler de vardır. Bu hasta ruhun psikolojisidir. Aynı Allah'ın kullarıyız. Aynı fabrikada çalışıyoruz, aynı okula gidiyoruz. Aynı havayı teneffüs ediyoruz. Yüzlerce birlikteliğin yanında bir etnisite farkından dolayı insan bir başka insanın felaketine seviniyorsa o insanlıktan nasibini almamış demektir. Bunların küçük bir azınlık olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyada bunların sesi gür çıkabilir. Ama Türkiye bu değil."

Metin BOSNAKMetin BOSNAK