Turizm
Giriş Tarihi : 20-10-2011 12:25

TECRÜBESİZLERE PRİM YOK

Rezidor Group Yatırım Başkan Yardımcısı Romain Avril TurizmGüncel'in sorularını yanıtladı. Grup bünyesindeki Park Inn markasını Türkiye'de hızla yaygınlaştıracaklarını belirten Avril, markalarını emanet ettikleri yatırımcıların konaklama sektörü konusunda rüştünü ispat etmiş olmaları gerektiğini söyledi.

TECRÜBESİZLERE PRİM YOK

Rezidor Group Yatırım Başkan Yardımcısı Romain Avril TurizmGüncel'in sorularını yanıtladı. Grup bünyesindeki Park Inn markasını Türkiye'de hızla yaygınlaştıracaklarını belirten Avril, markalarını emanet ettikleri yatırımcıların konaklama sektörü konusunda rüştünü ispat etmiş olmaları gerektiğini söyledi.


Uluslararası otel zinciri Rezidor'un Yatırım Başkan Yardımcısı Romain Avril, Grubun Türkiye yatırımlarından önümüzdeki sürece dair planlamalarına, krizin turizm sektörü üzerindeki etkilerine ve Türkiye'de yaygınlaştırmayı planladıkları Park Inn markasına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.
 
OTELCİLİKTE İYİ BİR GEÇMİŞİ OLMAYAN YAIRIMCIYA MARKAMIZI TESLİM ETMEYİZ
 
"Rezidor olarak franchise anlaşmalarından mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyoruz. En çok tercih ettiğimiz anlaşmalar yönetim sözleşmeleri. Bu şekilde daha iyi bir kontrol mekanizması oluşturabiliyoruz. Otel seçimlerinde lokasyona çok önem veriyoruz. Mesela Radisson Blue markamız için en iyi şehirleri ve şhirlerin de en iyi noktalalarını seçiyoruz ancak tek kriterimiz bu değil. Bizim için anlaşma yaptığımız yatırımcının otelcilik konusunda iyi bir geçmişi ve tecrübesinin olması da son derece önemli. En değerli markalarımız emanet ettiğimiz yatırımcının bu anlamda rüştünü ispat etmiş olması gerekiyor."

 

UZUN ANLAŞMA PROSEDÜRLERİ İLE YATIRIMCIYI YORMUYORUZ

Global bir otel markasısınız ve bu anlamda dünya üzerindeki pek çok otel zinciri ile rekabet halindesiniz. Dolayısıyla bu rekabet koşullarında her şeyden önce markanızın çok sağlam ve rekabet edebilir bir standartta olması gerekiyor. Rezidor'un en büyük avantajı, çok hızlı hareket edip sağlıklı kararlar verebiliyor olması. yatırımcı ile zinci arasındaki anlaşmalar bazen çok uzun bir sürece yayılabiliyor ve bu da yatırımcıyı ciddi anlamda yorabiliyor. Biz önceden tüm fizibilite çalışmalarını yaptığımız için, anlaşma süreci kısa bir sürede sonuçlanıyor.

ANADOLU KENTLERİNE PARK INN GELİYOR

Rezidor Group'un orta segment otellere de büyük önem veriyor. Holiday Inn, Scandic, Novotel gibi orta segment otellere karşılık gelen Park Inn markasını da önümüzdeki süreçte Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Bu anlamda bu marka İzmir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Adana, Mersin gibi Anadolu kentleri başta olmak üzere, Türkiye'nin  pek çok kentinde hızla artacak. Park Inn ayrıca, İstanbul'un kimi semtlerinde de hayata geçirilecek. Önümüzdeki süreçte bahsettiğimiz şehirlerde 6 civarında oteli faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.
 
 
TÜRKİYE'NİN İŞ OTELİ İHTİYACI ARTIYOR

Rezidor çok güçlü bir marka ve özellikle Rusya ve BDT ülkelerinde ciddi yatırımları var. Türkiye son yıllarda ekonomik anlamda önemli bir ivme kaydetti ve çevre ülkelerle ciddi bir iş hacmine ulaştı. Bu anlamda Türkiye'nin iş otellerine olan ihtiyacı da artıyor. Biz de bunu gözlemleyip yeni yatırım planları oluşturduk.

İSTANBUL'DA YATIRIM MALİYETLERİ YÜKSEK

Kriz dönemlerinde, lüks segmentteki oteller, bütçeli ya da orta segment  otellere göre daha büyük kayıplar yaşayabiliyorlar. Bu nedenle orta segment oteller daha avantajlı diyebiliriz. Ancak İstanbul söz konusu olduğunda durum biraz değişiyor. Çünkü gerek arsa edinimi, gerekse diğer yatırım maliyetleri oldukça yüksek. Bu yüzden, orta segment bir otele yatıracağınız para, lüks segmettekine yakın oluyor. Orte segment otellerdeki yatırım maliyeti düşünüldüğünde (İstanbul özelinde) yatırım harcanan paranın geri dönüşü de çok daha uzun zaman alıyor.

KRİZİN TURİZM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ AVRUPA'DA HİSSEDİLMEYE BAŞLADI

Krizin turizm yatırımları üzerindeki etkileri Avrupa'da şimdiden görülmeye başlandı. Mesela yatırım için banka kredisi sağlamanız iyice güçleşti. Ancak Türkiye'de durum farklı. Euro'nun yükselmesi ve Kuzey Afrika'daki olaylar nedeniyle ülkenin hem turizm gelirleri, hem de ziyaretçi sayılarında ciddi artışlar gerçekleşti. Şu anda Türkiye dünyada en çok ziyaretçi alan ülke ve önümüzdeki 10 yılda ilk 5 ülkeden birisi olacak.  
 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

  

Metin BOSNAKMetin BOSNAK