Sektörel
Giriş Tarihi : 25-07-2011 10:59

FORD OTOSAN'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Ford Otosan, Eskişehir'in İnönü ilçesindeki fabrikasında yapılan toplam 600 bin avroluk çevre koruma projeleri nedeniyle Kocaeli Sanayi Odası tarafından Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülü'ne layık bulundu.

FORD OTOSAN'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Ford Otosan, Eskişehir'in İnönü ilçesindeki fabrikasında yapılan toplam 600 bin avroluk çevre koruma projeleri nedeniyle Kocaeli Sanayi Odası tarafından Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülü'ne layık bulundu.

Ödüle layık bulunan Ford Otosan İnönü Fabrikası'nın Müdürü Mustafa Menkü yaptığı yazılı açıklamada, sürdürülebilir bir çevre için yenilenebilir enerji kaynaklarının endüstride kullanımına verilen önem doğrultusunda arıtma tesislerinde güneş enerjisi kullanımına geçtiklerini belirtti.

Fabrikalarında enerji, atık ve doğal kaynakların kullanımının azaltılmasına yönelik pek çok proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Menkü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Çevre korumaya yönelik projelerimize toplam 600 bin avro yatırım yaparak fabrikamızda enerji, atık, kimyasal kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağladık. 2008-2010 döneminde gerçekleştirdiğimiz projelerle, 4 milyon 446 bin 788 kilovatsaat elektrik tasarrufu, 2 milyon 606 bin kilovatsaat doğalgaz tasarrufu, 12 bin 420 kilogram kimyasal tasarrufu, 354 bin 630 kilogram atık azaltımı, 43 bin 386 kilogram tehlikeli atık azaltımı sağladık ve 20 bin 300 ton su tasarrufu yaptık.''

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay da, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreyle ilgili çabaları şirketlerin yan faaliyet olarak değil, şirketlerin operasyonlarının temelinde yer alması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Biz Ford Otosan'da, 'Üretirken de dünyayı korumak' misyonuyla hareket ediyoruz. Üretim faaliyetleri sırasında olduğu gibi ürünün ömrü ve bu ömür sonrasında olabilecek çevre etkilerini azaltmak amacıyla, ürünün tasarım aşamasından itibaren tüm yaşam döngüsü boyunca olabilecek çevresel etkileri azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz.

Tüm çalışanlarımızı, tedarikçilerimizi ve paydaşlarımızı enerji verimliliği çalışmaları konusunda bilinçlendirmeyi ve teşvik etmeyi dünyaya karşı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu çabalarımızın, Kocaeli Sanayi Odası gibi değerli kurumlardan aldığımız çevre ödülleriyle tescillenmesi bize gurur veriyor.''

Metin BOSNAKMetin BOSNAK