Sektörel
Giriş Tarihi : 18-07-2011 15:17

BHP YENİLİKLERE DOYMUYOR

Türkiye'de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren, 2010 yılında BNP Paribas Cardif bünyesine katılan Fortis Emeklilik ve Hayat, BNP Paribas Cardif Türkiye çatısı altında ''BNP Paribas Cardif Emeklilik'' markasıyla müşterilerine hizmet verecek.

BHP YENİLİKLERE DOYMUYOR

Türkiye'de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren, 2010 yılında BNP Paribas Cardif bünyesine katılan Fortis Emeklilik ve Hayat, BNP Paribas Cardif Türkiye çatısı altında ''BNP Paribas Cardif Emeklilik'' markasıyla müşterilerine hizmet verecek.

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, ÜNİTE İletişim tarafından Four Seasons The Bosphorous'ta  düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, BNP Paribas Cardif Emeklilik'in 2011 Temmuz itibariyle katılımcı fon tutarının 420 milyon lira olduğunu, 82 bin katılımcı ile yüzde 3,2 pazar payı bulunduğunu kaydetti.

Emeklilik tarafında şu anda 82 bin olan müşteri sayısının 2013 yılında 152 bine ulaşmasını öngördüklerini belirten Kişmir, 2010 sonunda 393 milyon lira olan katılımcıların fon büyüklüğünün ise 2013 yılında 833 milyon lira olmasını hedeflediklerini söyledi.

BNP Paribas Cardif Türkiye'nin bireysel koruma ürünlerinde 2010'da yaklaşık 2,5 milyar liralık büyüklüğe ulaştığını belirten Kişmir, bunun 2013'te iki katlık artışla 5 milyar liralık bir büyüklüğe gelmesi beklentisi içinde olduklarını dile getirdi.

Kişmir, basın mensuplarının soruları üzerine; Türk Ekonomi Bankası ile 20 yıllık bir dağıtım anlaşması yaptıklarını, bunun dağıtım alanında stratejik bir işbirliği anlamına geldiğini, bu kapsamda TEB'in bütün dağıtım kanallarında gerek hayat, gerek emeklilik gerekse bugün ve ilerde sunacakları tasarruf veya birikim alanındaki sigorta ürünlerini pazarlayacaklarını ifade etti. Cemal Kişmir, pazardaki hedeflerinin sorulması üzerine, ''Önümüzdeki 3 sene içinde her iki alanda pazar payımızı yüzde 5 olarak hedefledik'' dedi. Pazarda büyümeyle alakalı bir problem görmediklerine dikkati çeken Kişmir, ''Büyümenin arkasındaki karlılığa bakmak gerekir. Fiyatlama konusu önemli. Büyürken fiyatlamanın ne kadar rasyonel olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Maliyet önemli. Bizlerin satış yaparken, sigorta satmak değil bir risk aldığımızı çok daha iyi ortaya koymamız gerekiyor'' diye konuştu.

BNP Paribas Cardif İş Ortaklıkları Kanalı Başkanı Jean-Bertrand Laroche ise, yüzde 100 BNP Paribas'a ait BNP Paribas Cardif'in 2010 yılında 814 milyon avro vergi öncesi net gelir elde ettiğini ve kriz öncesi duruma geldiklerini belirtti. Türkiye pazarına 2007 yılında girdiklerini hatırlatan Laroche, ''Türkiye'yi çok ümit vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Yükseliş trendini sürdürecek olan Türk pazarı konusunda son derece iyimseriz'' şeklinde konuştu. Laroche, Çolakoğlu Grubu ile sigortacılıkta birlikte çalışmamalarına ilişkin bir soruyu, ''Türkiye'de işimizi geliştirmek için Çolakoğlu'nun yardımına ihtiyacımız olursa mutlaka bize yardımcı olacaklardır. Buna hiç şüphem yok. Biz genelde yüzde 100 sahip olduğumuz bir yapıyla hareket ediyoruz. Dünya çapında bizim şirketlerimiz çok farklı oyunculara hizmet veriyor. Bu oyuncular da birbiriyle rekabet ediyor'' diye cevap verdi. Başka bir soru üzerine ise, sigortacılık sektöründe dağılım açısından pazarın çok değiştiğinin altını çizen Laroche, şöyle konuştu:
     ''5-10 yıl önce pazarda geleneksel sigorta işleyişi vardı. Banka sigortacılığı ilerde değişecek. Biz özellikle dağıtım açısından banka sigortacılığının geçmişe kıyasla çok önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Muhtemelen bizim Türkiye pazarını ve sigortacılığı ciddi anlamda büyütmemiz gerekecek. Bu konuda arzlar önemli olacak. Bugün itibariyle Türk pazarına yönelik yabancı oyuncuların çok büyük iştahı var. ''
     2007 yılından bu yana sigortacılık sektöründe bireysel kredi koruma ve hayat sigortacılığı alanlarında faaliyet gösteren BNP Paribas Cardif Türkiye, 12 Ekim 2010 tarihinde Fortis Emeklilik ve Hayat'ı bünyesine katarak bireysel emeklilik ürünlerini de sunmaya başladı.
     BNP Paribas Cardif Türkiye çatısı altında BNP Paribas Cardif Emeklilik, BNP Paribas Cardif Sigorta ve BNP Paribas Cardif Hayat Sigorta şirketleri faaliyet gösteriyor.

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / AJANS TÜRK HABERLER

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK