Magazin
Giriş Tarihi : 11-07-2011 18:26

MODACI HÜSEYİN KÜÇÜK ' E HİÇ AMA HİÇ YAKIŞMADI

Moda ve sanat dünyası, bir basın mensubu ve yayın organı ile anlaşarak, 'Reklam-Haber' yaptırdıktan sonra; söz konusu basın mensubu ve yayın organına ödemesi gereken meblağı ödemeyen Modacı Hüseyin Küçük'ü konuşuyor.

MODACI HÜSEYİN KÜÇÜK ' E HİÇ AMA HİÇ YAKIŞMADI

Moda ve sanat dünyası, bir basın mensubu ve yayın organı ile anlaşarak, 'Reklam-Haber' yaptırdıktan sonra; söz konusu basın mensubu ve yayın organına ödemesi gereken meblağı ödemeyen Modacı Hüseyin Küçük'ü konuşuyor.

Edinilen bilgilere göre, Hüseyin Küçük, bundan üç buçuk ay kadar önce, deneyimli bir gazeteci ve söz konusu gazetecinin sorumlu olduğu yayın organları olan internet haber portallarında, kendisi ile ilgili bazı 'Reklam-Haber'lerin yapılması konusunda anlaştı.

Haberlerin tamamen kendi isteği doğrultusunda yayınlanması için, haberde yer alacak metin ve görselleri, e-mail yolu ile bizzat kendi gönderdiği de tespit edilen Modacı Hüseyin Küçük'ün, ödeme yapma konusunda haber metinlerinde yer alan misyon, sıfat ve karekteristiği ile aynı hassasiyeti göstermemesi ise şaşkınlık yarattı.

Öte yandan, Modacı Hüseyin Küçük'ün, '200 TL' gibi komik bir rakamı ödeme konusunda duyarsız davranmasının, söz konusu şaşkınlığı arttırdığı da ifade edildi. 

Bilindiği üzere, Hüseyin Küçük, bazı haber portallarına, 'Moda ve tasarım sektörünün tek 'Moda ve Tasarım Filozofu' olan, 'Ruhum ve Kadınım' konsepti ve 'Çağdaş Cumhuriyeti Benimsemiş Türk Kadını' imajı ile; Toplumsal Bir Kadın Modeli yaratarak; halkı giydirmeyi hedef ve ilke edinmiş Moda Tasarımcısı Hüseyin Küçük' gibi sıfatların sık sık tekrarlandığı bir dizi 'Reklam-Haber' yaptırmış, haberin yer aldığı yayın organı sorumlusuna, söz konusu 'Reklam-Haber'in bedelini ödeyeceğni taahhüt etmişti.

Ödemesi gereken meblağı ödeme konusunda tüm çağrı ve telefonları geçiştiren Hüseyin Küçük'e ilk tepki, kısa adı ÇAGAP olan Çalışan Gazeteciler Platformu'ndan geldi. Modacı Hüseyin Küçük'ün, ödemesi gereken meblağı ödememesi ile ilgili olarak platform adına yapılan açıklamada; 'Reklam-Haber' konusunda her zaman yazılı mukavele yapılmadığı hatırlatılarak, ''Reklam-Haber' tarzı metin ve haberlerde; kimi zaman yazılı sözleşme yapılacağı gibi, kimi zaman ise, karşılıklı güvene dayalı bir 'İnsani Mukavele' yapılır. Yayın organalrı ve biz çalışan gazeteciler; karşımızdakinin sözünü teminat olarak alırız. Herkesi kendimiz gibi zannederiz. Belki de bu da olmak zorundadır. Hiç kimsye güvenmeden hiçbir işin yapılamayacağını, tüm platform üyelerimiz bilmektedir. Ancak adı geçen şahsın, defalarca aranması ve esasen çok komik bir rakam olan meblağın ödenmesi için sayısız talepte bulunulduğu, ancak mesleği moda tasarımcılığı olan şahsın; bu parayı bir türlü ödemediği anlaşılmıştır. Biz bu tip bir hareketi, yayın organlarının işleyişi ve mesleğimiz adına kınıyor, adı geçen şahsı; yayın organı ya da gazeteciye borcunu ödemeye davet ediyoruz' ifadelerinde bulunuldu.

İnternet Gazeteciler Derneği ise, ödme yapmaktan sürekli kaçan, moda tasarımcısı Hüseyin Küçük ile ilgili olarak sert bir kınama mesajı yayınlayarak, habercilik ve gazeteciliği bilenlerin, haber portallarında Hüseyin Küçük ile ilgili olaak yayınlanan haberleri incelemeleri halinde, söz konusu haberlerin, 'Reklam-Haber' olduğunu anlayacakları dile getirildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
'Modacı Hüseyin Küçük'ün, bir yayın organı ya da basın mensubuna ödemesi gereken cüzzi bir meblağın bulunduğu, gerek Genç'e zar zor ulaşıldığı anladaki telefon konuşmalarından, gerekse sms yolu ile çekilen mesajlar aracılığıyla da tespit edilmiştir. Ancak her nedense, sürekli bir bahane bularak, baştan ödemeyi aylık yapacağını beyean etmiş olan şahıs, ne yazik ki taahhütünü tutmadığı gibi, herhangi bir borcunun olmadığını da ifade etmiştir. Bunu mesleki bir etik anlayşı ile bağdaştırmak mümkün değildir. Bünyesinde yüze yakın yayın organı bulunan bir dernek olarak, ödemesi gereken meblağı ödemekten adeta kaçan ve alacaklıyı argo tabirle sürekli sallayan söz konuus modacıyı, esefle kanıyor, takdiri, sanat ve tekstil dünyasına bırakıyoruz...'
 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK