Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-06-2011 04:13

REKTÖR PROF.DR. İLYAS DÖKMETAŞ YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİNİ NİYE MAĞDUR EDİYOR?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Denetleme Kurulu Üyelerinin Sivas’a gitmelerinin ardından edinilen bilgilere göre,

REKTÖR PROF.DR. İLYAS DÖKMETAŞ YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİNİ NİYE MAĞDUR EDİYOR?

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Denetleme Kurulu Üyelerinin Sivas’a gitmelerinin ardından edinilen bilgilere göre, ilk başta büyük heyecan duyan Sivas halkı ve Cumhuriyet Üniversitesi personeli ve öğrencisi şimdi ise olayın derin bir gizeme büründürülmesi nedeniyle, gelenlerin kimseyle görüştürülmemesi, görüşmemesi acaba personel umduklarını bulabilecek mi yoksa hayalleri suya mı düşecek, incelemelerden bir şey çıkmayacak örtbas mı edilecek, hüsranla mı sonuçlanacak gibi soruları akla getiriyor!

 

Havaalanın bir açıklama yapmayan “gezmeye geldik” diyen Yök Denetleme Kurulu Üyesi E. Tümgeneral Kemal Ay’ın en kısa sürede İnternet Gazetecilerinde bulunduğu bir ortamda basının karşısına çıkıp kamuoyunu ve üniversite personelini aydınlatması ve rahatlatması ve personeli dinlemesi ve kapılarının onlara açmaları bekleniyor. Aksi takdirde gerçekten gezmeye geldikleri turizm amaçlı ve çözüm geliştirmeden Sivas’ı rahatlatmadan tekrar Ankara dönecekleri yorumları yapılacak!

 

Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş Yönetimi ile birlikte başlayan 3 yıldır psikolojik bir çöküş içinde olduğu ifade edilen, çalışma şevki, isteği tükenen ve proje geliştiremeyen Üniversite personelinin Sivas’tan, üniversiteden nasıl ayrılırım, giderimin hesabını yaparken, yolunu ararken, çoğu başka üniversitelere geçmekle çareyi bulurken, orta yaşta bulunan öğretim üyelerinin emekliliği kurtuluş olarak görüyor.

 

Personel ve öğrenci memnuniyetsizliğin had safhada olan bir üniversitede Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının gönderdiği heyetin bu konuyu çözüme kavuşturabilmek için nasıl bir bilimsel yöntem geliştireceği ise merak konusu!

 

Bu arada, bütünleme sınavlarını kaldırarak, 2 yıldır yaz okulu uygulamasına geçen Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu sefer farklı bir mağduriyete sebebiyet verdiği ifade ediliyor ve acil olarak çözüm geliştirilmesi isteniyor.

 

Gazetemize günlük toplamda yaklaşık 3500-4000 mail arasında bu konuyla ilgili ulaşan yüzlerce mailden birini kamuoyunun bilgisine sunuyor, öğrencilerin ve velilerin maddi, manevi anlamda yaşadıkları mağduriyetleri giderilmesi noktasında kamuoyu adına acil çözüm bekliyoruz.

 

İşte o maillerden bir örnek

 

Cumhuriyet üniversitesinde yaz okulu için kayıtlar yapılıyor ama ne yazıkki 30 öğrenci mecburiyet konmuş ama çevre illere bakıldığında bu öğrenci sayısı 12 ile 20 öğrenci ile sınırlandırılmış. Tabi böyle olunca bizim çoçuklarımızın çevre illere gitmesi gerekiyor hem ders parası hemde birbuçuk iki ay gibi bir zaman bu zaman diliminde bu geçim sıkıntısı yaşadığımız bu günlerde bu masrafları bizler aile fertleri olarak karşılamakta zorlanacağız sizlerden ricamız üniversite rektörlüğü ile haber yapmadan görüşerek üniversite senetosunun toplanarak bu kararı geçen yıl 20 öğrenci ile açılan yaz okulunun tekrar yine bu senede açılmasını bizler için istermisiniz siz değerli basınımızın biz öğrenci ailelerin sesi olurmusunuz sizlerden bu çoçuklarımızın maduriyetlerini gidermeniz için rica ediyoruz. 

AdminAdmin