Sivas
Giriş Tarihi : 07-04-2011 00:09

BAHADIR: "YENİ BİR SİVİL ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR"

Sivas Baro Başkan Vekili Fahri Bahadır, yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "20 sene boyunca akademik dünyada yapılan tartışmaların hiçbir şeyi değiştirememesine rağmen halkın birkaç aylık anayasa tartışması köklü bir anayasa değişikliğini beraberinde getirmiştir" dedi.

BAHADIR:

Sivas Baro Başkan Vekili Fahri Bahadır, sosyal yönleriyle birlikte avukatların adaletin tesis edilmesinde, hukukun gelişmesinde önemli bir kanaat önderi olduğunu bildirdi. Bahadır, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumsal adaletin gerçekleşmesi için dengeli ve ayakları yere basan katılımcı bir demokrasinin şart olduğunu ifade etti.

Yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Bahadır, ''20 sene boyunca akademik dünyada yapılan tartışmaların hiçbir şeyi değiştirememesine rağmen halkın birkaç aylık anayasa tartışması köklü bir anayasa değişikliğini beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda denilebilir ki halka inmeyen veya inemeyen hukuki tartışmaların bir şeyi değiştirmesi pek mümkün değildir. İşte meslektaşlarımızın en önemli görevlerinden biri de adalete gebe bu hukuki tartışmaların halka inmesinde rol almaktır'' dedi.

Bahadır, davaların uzun sürmesinin adalete ve yargı kurumuna olan güveni sarstığını ifade ederek, ''Geciken adalet değildir. Bu herkesçe hem fikir olunan bir fikir olmasına rağmen ülkemizde yargıda hızlanma bir türlü gerçekleştirilememiştir. Birçok vatandaş mağdur durumdadır.

Meslektaşlarımız ise bu durumdan en çok zarar gören kesimdir'' diye konuştu. Türkiye'de son yıllarda hukuk alanında özellikle avukatları sevindirecek olumlu gelişmeler yaşandığını, bunun en önemli örneğinin HSYK seçimlerinde avukatlara da kontenjan hakkı tanınması ve yargının zirvesinde avukatların da temsil edilmesi olduğunu söyleyen Bahadır, ''Böylelikle yargı camiası anti demokratik vesayetçi bir yönetim sisteminden kurtulmuştur'' dedi.

Avukatlığın mesleki açıdan önemine değinen Bahadır, ''Avukat aynı zamanda toplumun birçok kesimiyle muhatap olup onları gözlemlemesi bakımından bir sosyologdur. Sosyal yönleriyle birlikte avukat adaletin tesis edilmesinde, hukukun gelişmesinde önemli bir kanaat önderidir'' ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin