Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-03-2011 02:39

CUMHURİYET’İN CUMHUR’A KAPALI ÜNİVERSİTESİ VE YÖNETİMİNCE SİVAS’IN KARARTILMAYA ÇALIŞILAN YILDIZI

Uzun zamandan beri Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde meydana gelen birçok olumsuzlukları, hukuka aykırı uygulamaları, yolsuzlukları İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) aracılığı ile kamuoyuyla paylaşmaktayız.

CUMHURİYET’İN CUMHUR’A KAPALI ÜNİVERSİTESİ VE YÖNETİMİNCE SİVAS’IN KARARTILMAYA ÇALIŞILAN YILDIZI

Cumhuriyet Üniversitesi ne yazık ki kuruluşundan bu güne en karanlık günlerini yaşamaya devam ediyor. Rektörlük yönetimi ise olan olayların doğruluğunu susarak teyit ediyor.

 

*Yazdık; Üniversite hastanesi etrafının komple paralı park yapılarak kimlere rant sağlanmaya çalışılıyor. Sivaslıların hastaneyi kullanmaları yönetimi rahatsız mı ediyor. Koca Cumhuriyet Üniversitesi Sivaslıların park parasına mı muhtaç? Yoksa Sivas halkına eziyet yönetimin hoşuna mı gidiyor!… Yönetim den tek bir cevap yok.

 

* Yazdık; Pedagojik formasyon programında ki sıralama yolsuzluğunu ve başı boşluğu!.. Yönetim den tek bir cevap yok.

 

*Yazdık; hastanede ki yolsuzlukları dile getirdik. Yönetim den tek bir cevap yok.

 

*Yazdık; Vakıfa bağlı işletmeler neden boşaltılıyor ve vakıfa bağlanıyor? Vakıf başkanı daha rahat yolsuzluk yapsın diye mi? Bu yönetim iş başına geldiğinden beri vakıf üniversitedeki her işletmeyi(sağılacak inekleri) tekelinde tutuyor. Buna Rağmen Vakıf zarar etmekte !. Yönetim den tek bir cevap yok.

 

*Yazdık; Dekanların Derebeyi Uygulamalarını ve Fakülteleri Babalarının Çiftliği Gibi kullandıklarını! Yönetim den tek bir cevap yok.

 

* Yazdık; Kültür Merkezi Önündeki Atatürk Rölyefi neden kırıldı.? Atatürk’le bir Hesaplaşmamı.?  Yönetim den tek bir cevap yok.

 

* Yazdık: Rotasyon adı altında kendi çıkarlarınızı korumak adına yaptığınız hukuksuz fakülte sekreterlerinin atamalarını! Yönetim den tek bir cevap yok. (O sekreterlerin bir kısmı mahkeme kararı ile görevlerine dönmekte. Fakat Devletin mahkeme kapılarında süründürülmesi ve Devlet kasasından çıkan mahkeme masraflarının hesabını kim ödeyeceği meçhul). Elleri soğuk suya sokulmayan gösteri olsun diye Dekanları ile yemeğe gidip gelen sekreterlerin de neden rotasyona tabi tutulmadıklarını? acaba dekanlarının kirli işlerini mi biliyorlar? Dekanları bundan mı korkuyor da sekreterlerini gözlerinin önünden ayırmak istemiyorlar. Yönetim den tek bir cevap yok.

 

*Yazdık: Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanının talebi ile yapılan  akla ziyan öğretim görevlisi N.S.S’nin görevlendirilmesini!. Söz Konusu Öğretim Görevlisinin Meslek Yüksek okulunda hiçbir iş yapmadan oturduğu ve devletten maaş aldığı halde; yerine ise Dekan beyin yakının ücretli olarak derse girdiğini!.. Yönetim den tek bir cevap yok.

 

*Yazdık ve Görüntüledik; Türk kamu oyunda büyük tepkiye neden olan GSF Resim Bölümü Öğretimlisi G.E’nin  türbanlı öğrencisine yaptığı Kamu vicdanını derinden yaralayan ve Öğretim elemanına yakışmayan hallerini!..  Yönetim den tek bir cevap yok.

 

*Yazdık;  Şarkışla da Bazı öğretim görevlilerinin kız öğrencileri nasıl taciz ettiklerini ve nasıl ilişkiler yaşadıklarını!. Yönetim den tek bir cevap yok.

 

* Yazdık; Sayın Rektörüm artık gözünüzü açın kendinizi Bu cemaatçi tayfaya kullandırmayın! Seçimde size oy vermeyecekler ve şimdiden kuyunuzu kazmaktalar, şimdiden Fen Edebiyat, Dişçilik, GSF, Dekanları bavulunuzu hazırlamış. Zaten  çevrenizdeki çıkarcı ve yalaka idarecilerin  yaptığı her türlü yolsuzluk ve hukuksuzluğun bedelini siz ödemiyormusunuz?::

 

YAZDIK,YAZDIK,YAZDIK……. CEVAP ALAMADIK NE YAZIK……..

 

Evet Sayın Üniversite Yönetimi susmak durumu kabullenmektir. Sizler bu halka gerektiğinde açıklama yapma ve gerekirse özeleştiri yapıp hesap vermek zorunda olduğunuzu unuttunuz?

Üniversiteyi kendi küçük krallığınız olarak görmeye ve Sivas halkını ve tüm Türkiye’yi hiçe saymaya devam edecek gibi görünüyorsunuz!

 

ANCAK; BEYLER ve AĞALAR:

 

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ARAP ŞEYHLERİNİN VE CEMAATLERİN ve BUNLARA BAĞLI DEKANLARIN DEĞİL! TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ÜNİVERSİTESİDİR, CUMHUR’UN MALIDIR.  VE HER YÖNETİCİ CUMHUR’A HESAP VERMEK ve AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDADIR…..

 

SİZ İSTEMESENİZDE, BİZ ve SİVAS HALKI ÜNİVERSİTEMİZİN IŞIKLARININ SÖNDÜRÜLMESİNE KARŞI ÇIKACAĞIZ.

 

Ve bu gidişatınızı yazmaya,çizmeye devam edeceğiz::::::::::

 

 

Kaynak: İnternet Gazeteciler Derneği Haber Bülteni

AdminAdmin