Sivas
Giriş Tarihi : 05-12-2021 15:42

Musaoğlu: “Ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine destek olduğunuzu mu sanıyorsunuz”

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin MUSAOĞLU çoşkulu bir kalabalık eşliğinde bir basın açıklaması yaparak;

Musaoğlu: “Ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine destek olduğunuzu mu sanıyorsunuz”


Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin MUSAOĞLU çoşkulu bir kalabalık eşliğinde bir basın açıklaması yaparak;

“Biz sağlık çalışanları için,  1 ARALIK ARTIK KARA BİR ÇARŞAMBA! günün sonrasında sizlere müjde vermek için değil, sağlık çalışanlarımıza yapılan ve emekleri ,alın teri yok sayılan bir sağlık ordusu  arasında bulunmak, sizlerin  gönül düşüncelerinize tercüman olmak üzere bir araya geldik” dedi.

Musaoğlu açıklamasının devamında; “Bizim bu  haklı davamızda  bizlere destek vermek üzere aramızda olan  Sağlık İş  Sivas şube başkanımız Halil İbrahim Eyce ve Sağlık iş sendika üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Değerli Basın mensupları

Kıymetli  Sağlık  çalışanlarımız.

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor. Bu 1 milyonun içinde hemşire  var, doktor  var, sağlık teknikeri  var, şoför  var, temizlik görevlisi  var. Yani bir “ordu”da olması gereken insan gücünün tamamı ülkemizin sağlık ordusunda fedakarca görev yapıyor.  

Bunu herkes biliyor da Sağlık Bakanlığı bilmiyor mu? Anlaşılan bilmiyor!

Günlerdir TV kanallarında sağlık çalışanlarına müjde geliyor diye açıklama yapıp, bugün yalnızca Hekimlerin maaşlarına 2.500-5.000₺ arasında zam yapılacağını beyan etmek umut tacirliğidir.

Bu uygulama sağlık camiasında çalışma barışını bozmaya yönelik sıkılmış bir kurşundur.

Sağlık Bakanına soruyoruz❗️

✔️Hekim dışı personel sağlık çalışanı değil mi?

✔️Sağlık çalışanlarına müjde deyip sadece Hekimlere zam açıklayarak sağlık çalışanlarını bilerek sabote mi ediyorsunuz?

✔️Bu saatten sonra sağlık sisteminin bir ekip işi olduğuna hangi sağlık çalışanını inandıracaksınız.

Sonuç olarak neresinden tutarsanız elinizde kalacak bir kötü tablo.

Doktor arkadaşlarımız alsın, hatta çok daha fazlasını hak ediyorlar, alsınlar. Peki ya geride kalan yüzbinlerce sağlık çalışanı. Onların suçu, günahı ne? Bu ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine destek olduğunuzu mu sanıyorsunuz.

Sağlık çalışanlarını ayrıştıran,emeğini görmezden gelip yok sayan, mesleklerini itibarsızlaştıran, sistemin içinde yok olma pahasına  canını hiçe sayan sağlık çalışanlarına bunu reva gören sistemi kabul etmiyoruz. Hizmete gelince ekip işi, iyileştirmeye gelince hekim dışı! Bu mudur sizin adalet ve hakkaniyet anlayışınız.


Biz sağlık çalışanları olarak hemşireyiz, ebeyiz, hekimiz, sağlık  memuruyuz, temizlik elemanıyız ATT’yiz memuruz hizmetliyiz. Biz hepimiz  birlikte sağlık ordusuyuz. Biz ayrıştırılacak görmezden gelinecek meslekleri icra eden değil, şifa olmaya, yaralara merhem olmaya kendini adayan bir orduyuz.

 “Emeğimizin Değersizleştirilmesine Asla Müsaade Etmeyeceğiz”

Sağlık çalışanlarını yok sayarak atılan adımlar sağlık sistemine faydadan çok zarar veriyor. Sağlık çalışanları arasında aynı işi yapan, aynı unvana sahip insanlar birbirinden farklı ücretler alıyorlar. Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bu hakkı bize çok görenlerin vicdanına seslenmek istiyoruz.

Bir sağlık çalışanı 7/24  çalışıyorsa, koronavirüse yakalanma oranı vatandaşa oranla 10 kat daha fazlaysa, can kurtarmak için can veriyorsa, bunun karşılığını ödemek boynunuzun borcudur. Mecliste tüm grupların desteği ile geçirilen torba yasada COVİD-19 pandemisi ile bağlantılı artan iş yükü ve riskli koşullara maruziyet gerekçe gösterilmektedir. İki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemisi ile mücadelede,hangi sağlık çalışanı görevden  kaçtı,hangi çalışanımız görevini ihmal etti, sağlık çalışanları top yekün  pandeminin tam ortasında bir bütün olarak yer almış, pandeminin yükünü tüm sağlık ordusu sırtlamıştır.

Emeğimizin değersizleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sağlık çalışanları fedakârlık yapıp kora kor mücadele ediyorsa ,siyasi iradeden de fedakârlık beklemek hakkımız.

Biz ülkemizin geleceği için aklı selim cümleler kuruyoruz. Siyasi iradeden ve bakanlıktan da aklı selim adımlar atılmasını bekliyoruz.Masa başında  alınan kararlarla  sağlık sisteminin  sıkıntılarının çözülemeyeceğini hala idrak edemeyenler, çalışanların hayallerini ve geleceklerini karartanlar,sahadan bi haber  işler yapmaktalar.Allah için bir işi de çalışanların tamamını mutlu edecek şekilde bir çalışma yapın.

Sağlık çalışanlarına yapılan en büyük haksızlık onları birbirine düşürmektir. Biz buna itiraz ediyoruz.

Kimse sağlık çalışanlarını görmezden gelemez.İş bırakma , iş yavaşlatma ne karar alınması gerekiyorsa alacağız. Tüm teşkilatımızla mücadele edeceğiz .Ne yapılması gerekiyorsa kanımızın son zerresine kadar yapacağız.

Biz hep sahadaydık, pandeminin en yoğun günlerinde, selde ,afetlerde , olağan üstü her şart ve koşulda meydanlardaydık.

Çalışma barışını baltalayacak olan zam kararına biz ekibiz diyerek kararın kapsamını eksik ve yetersiz bulan ekibin parçası olan tüm sağlık çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesine destek veren hekimlerimizi de kutluyorum.

Değerli basın mensupları kıymetli çalışanlarımız hak ödemeye gelindiğinde alkıştan öte gidemeyenlere bizde alkışlarını iade ediyoruz.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor bu haksızlıklar son  buluncaya kadar, mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini isteriz.. Hep birlikte bu haksızlık ve hukuksuzluğu protesto için alkışlamanızı istiyor ve alkışlarını iade ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin