Gündem
Giriş Tarihi : 04-12-2021 17:34

Erdoğan’dan TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu’na

Düşük faizi savunan Erdoğan, bir kez daha Nas'ı referans gösterdi

Erdoğan’dan TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu’na

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, enflasyon rakamları açıklandıktan sonra randevu alamadığını söyleyerek TÜİK'e giden ve içeri alınmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek,"İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil" dedi. 

Erdoğan, "Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Ne oldu? Randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptın. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de" diye konuştu. Erdoğan, geçen haftalarda Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası'na da gittiğini hatırlatarak,"Merkez Bankası ona göre bağımsız değil ya, MB bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, MB'den brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi, bak sana randevu verdiler..." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Siirt’te, Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile diğer projelerin resmî açılış töreninde konuştu. 

Döviz kurundaki yükselişe ve fiyat artışlarına ilişkin olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek fiyat artışları emtia fiyatlarındaki aşırı yükselmeden kaynaklanıyor. Bu yüksek fiyatların yeniden dengeye oturması bekleniyor. Fahiş fiyatların bir sebebi de piyasadaki aç gözlü fırsatçılardır. Stokçulara sesleniyorum, hangi üründe olursa olsun, depolarda bütün bu malları stoklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyeceklerdir. Döviz kurlarındaki artışta da yabancıların eli yanında bu açgözlülüğün izlerini görüyoruz. Uzun olmayan bir sürede bu fiyat hareketlerini, kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız. Yılın ilk aylarından itibaren ekonomide, gelişmiş ülkelerin standartlarını yakalamaya başladığımız bir seviyeye ulaştığımız göreceğiz" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faizi savunmaya devam edeceği mesajını verirken, bir kez daha Nas'ı referans gösterdi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, 2013 yılında Başbakan Yardımcısı iken IMF'in son taksidini ödemesi üzerinden de atıf yapan Erdoğan, "Bu CHP, yanına taktığı bazı tiplerle adete arkasında boş teneke, ne diyorlar, 'biz şuraya çıkarmıştık'. Benim Başbakan olduğum yerde, senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan ben şunu yaptım, bunu yaptım... Ya sen neyi yaptın? Başbakan benim, imzayı ben atıyorum, ben şunu yaptım, bunu yaptım diyorsun. İnsan utanır!" diye konuştu. 

Erdoğan, ayrıca asgari ücretin "kayıpları telafi edecek düzeyde" olacağını ve "dar gelirli insanları ferahlatacağını" söyledi. 

AdminAdmin