Gündem
Giriş Tarihi : 30-11-2021 16:58

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl son yolculuğuna uğurlandı

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ın (57) cenazesi hastane morgundan alınarak İmranlı Cemevi önüne getirildi.

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl son yolculuğuna uğurlandı

Murat Açıl’ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazının akabinde İmranlı Belediyesine götürüldü.

Sivas Valisi Salih Ayhan, merasimde, Açıl’ın gülen yüzü ve kucaklayıcı lisanıyla değişik bir insan bulunduğunu söylemiş oldu.

Sivas’ın kıymetli bir bedelini kaybettiğini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

“Sevgiyle hürmetle beşere yaklaşan bir şahsiyetti. Yolda konvoylar, beşerler gördüm. Akın akın buraya geliyorlardı. Bugün bu topluluk onu gösteriyor ki Açıl, burada hoş izler bırakmış. Ölüm acıdır, zira sevdiklerini bırakıyor, ayrılıyor. Lakin sonuçta akıbetimiz, hepimizin sonu belli. Demek ki iyi ve muntazam yaşayacağız Murat başkan suretiyle. Dünden bu yana, sanal alemden, toplumsal medyadan, dünyanın ve Türkiye’nin her tarafınca taraflı yansız, değişik fikirde olsun olmasın hepimiz taziyelerini iyi hislerini ve temennilerini iletiyordu. Demek ki iyi bir insandı, hoş bir insandı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Açıl’ın her zaman “İmranlı’yı nasıl daha çok geliştirebilirim?” uğraşı içinde bulunduğunu belirterek, “Tüm toplantılarımıza yeni bir projeyle gelirdi. Daima yeni projeler üretirdi. Hatta yaz başlangıcında burayı ziyaret ettiğimizde Kızılırmak’ın ıslahı ve etrafındaki çalışmalarla ilgili konuşmuştuk.” diye konuştu.

Torun, acılarının büyük bulunduğunu vurgulayarak, Açıl’ın hizmetleriyle gönüllerde yaşayacağını bahsetti.

Merasimin akabinde Açıl’ın cenazesi İstanbul’a gönderildi. Cenazenin yarın İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi.

Merasime Açıl’ın ailesi, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye liderleri ile oldukça sayıda yurttaş katıldı.

Olay

Sivas’ta dün İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ın kullandığı 34 BIR 240 plakalı otomobil, Sivas-İmranlı kara yolunun 94. kilometresinde, Bekir D. (54) idaresindeki 59 ZP 423 plakalı hafifçe ticari araçla çarpışmış, Açıl ve diğeri araçta bulunan T.D. (24), kaldırıldıkları hastanelerde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kazada yaralanan hafifçe ticari vasıta şoförü Bekir D. ile birebir aileden M.D. (32), E.D. (26), İ.D. (21), Y.S.D. (5) ve E.D. (1) tedavi altına alınmıştı.

 

 

 

Kaynak: Dunya

AdminAdmin