Sivas
Giriş Tarihi : 28-10-2021 10:08

Dursun: “Cumhuriyet erdemin, kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın adıdır”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Dursun: “Cumhuriyet erdemin, kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın adıdır”

 

Başkan Mesut Dursun açıklamasında;  "Tarihi, şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 98. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Başkan Mesut Dursun, “Cumhuriyet erdemin, kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın, bir olmanın, kardeşçe birbirimizi kucaklamanın ve kenetlenmenin, millet olarak el birliği ve gönül birliği ile hareket etmenin, var olmanın adıdır. Halkın iradesinin yönetime hakim olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yönetim sistemi olan Cumhuriyet, ülkemiz ve milletimiz için kazanılan en büyük değerlerden birisidir. Cumhuriyeti korumak, sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarının, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu kutlu vazifeyi yerine getirmek adına ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her daim okumalı, araştırmalı, üretmeli, ülkemizin gücüne güç katmalıyız.

 

Türkiye Cumhuriyeti bugün laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, çağdaş dünyadaki yerini alan, muasır medeniyetler seviyesine hızla ilerleyen bir güç haline gelmiştir. Her ne kadar bu ilerleyişimize zaman zaman kirli yüzünü gösteren çeşitli şer odakları engel olmaya çalışsa da, bu kötü emellerine tarih boyunca ulaşamadıkları gibi bundan sonrada ulaşamayacaklardır.

Cumhuriyetin 98. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.

AdminAdmin