Gündem
Giriş Tarihi : 26-10-2021 14:44

Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'tezkere' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye ilişkin, "Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. " dedi

Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'tezkere' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu ben de biliyorum; esnafımız da, vatandaşımız da. CHP olduğu sürece hiç kimse endişeye kapılmasın. Bu ülkenin demokrasisini büyütmek, gelirini büyütmek gibi tarihi bir görevimiz var. Bu görevin başındayız.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESAİ ÇİLESİ

Pandemi döneminde hepimiz ciddi sorunlar yaşadık. Sağlık çalışanlarımız günün 24 saatinde, 36 saatinde çalıştılar. Bazen uyumadan mücadele ettiler. Onlara millet borcumuzu alkışlarla ifade etmeye çalıştık ama aynı sorun artarak devam ediyor. 36 saat gözünü kırpmadan çalışmak ne demektir? 36 saat bit hastayı daha kurtarabilirim diye çalışmak ne demektir? 36 saatin sonunda evime gideyim diye yola çıkıyorsunuz ve trafik kazasında hayatınızı kaybediyorsunuz. Bir çalışanın, bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek, kadro eksikliği var demektir. Dışarıda atama bekleyenler var demektir. Neden varolan kadroları boş tutuyorsunuz? Kimler boş tutuyor? Atama yapın. 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. Personel eksikliği nedeniyle insanlar olağanüstü gayret sarfediyorlar.  İnsanı robot olarak gören bir anlayış olabilir mi? Sağlık çalışanlarına sesleniyorum; sakın moralinizi bozmayın. Yurtdışına gideceğim diye bir telaşa kapılmayın. Size her türlü olanağı sağlayacağız. Söz veriyorum bütün sağlık çalışanlarını başımızın üstünde taşıyacağız.

SEDYESİZ TAŞINAN YARALI ASKER

Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu terörle mücadelede yararlandı. Helikoptere alındı, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülüyor ama helikopterin ineceği yer yoktu. Ve arkadaşımız hayatını kaybediyor. Sorumlusu kim? Eskiden askeri hastaneler vardı. Örneğin GATA vardı. 400-500 yataklı askeri hastaneler vardı. Bu hastaneler neden kapatıldı? Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. İktidarımızda ilk bir hafta içinde askeri hastanelerin tamamı açılacak. Şanlı ordumuzun hastaneleri olacak. Çalışan askeri doktorları olacak. Bizim ordumuzun neyi eksik? Askeri hastaneleri açacağız diye söz verdiler açmadılar. İçeride FETÖ'cüler vardı dediler. E Saray'a bak. Baktığın zaman FETÖ'cü ordusu görürsün, o zaman sarayın sesi bile kalmazdı. İktidarımızda ilk bir hafta içinde askeri hastanelerin tamamı açılacak.

GAZİLERİN HUKUK MÜCADELESİ

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği var. Yaralanıyorsunuz ama gazi sayılmıyorsunuz. Bu kardeşlerimiz örgütlendiler dernekler kurdular. Bize de geldiler söz verdim kanun teklifi hazırlayacağız diye. Diğer partilere de gidin dedik. Gittiler, gezdiler. MHP'ye gittiler söz verildi onlara da. 7 aydır MHP'nin verdiği kanun teklifi bekliyor. Neden bekliyor? Saraydan irade alınmadığı için bekliyor. Saray hala bizim yanımızda diye düşünüyorsunuz saray sizin yanınızda değil, beşli çetenin yanında.

15 Temmuz gazisi için 'tırnağı kırılsa gazi sayacağız' dedi. Vücudunda mermi var sen bunu nasıl gazi saymazsın? Gazilere söz veriyorum az kaldı geliyor gelmekte olan ve çözeceğiz. İnançla, kararlılıkla çözeceğiz. Bu işin siyaseti mi olur?

Parlamentoda milliyetçi geçinenler bunu bilmiyorlar, saraydan emir alacaklar. Ne zamandan beri milletçiler birilerinden talimat, emir alır?

BU İKTİDAR BATI'NIN ÇİFTÇİSİNE ÇALIŞIYOR

"Kars'ta sokaklarda gezdiğim her yerde ceplerim ne olursunuz bana iş bulun kağıtlarıyla doldu. Bu güzel ülkemiz kan kaybediyor. Türkiye genelinde ifade ediyorum. Ekonomik açıdan ülkede kan kaybı olunca bunun her yere sıçradığını görüyorsunuz. Benzer tabloyu Doğu Anadolu'nun bütün illerinde görebilirsiniz, Ekmiyorlar dışarıdan alıyorlar. İthal ediyorlar. Kendi çiftçisi kazanmasın ekmeğe muhtaç olsun ekmek vereyim oyunu alayım mantığıyla gidiyorlar. Ama başka ülkenin çiftçilerine buradan milyar dolarlar aktarılıyor. Büyük ithal etmişiz AK Parti hükümetlerinde 7 milyar 365 milyon dolar ödemişiz. Sadece bu mu? Hayır. Küçük baş hayvan da  373 milyon 215 bin dolar. Yetmemiş kırmızı et ithal etmişiz, ona da 1 milyar 433 milyon dolar ödemişiz. 9 milyar 171 milyon dolar toplam ödediğimiz para! Vicdanı olan herkese sesleniyorum 9 milyar 171 milyon doları biz kendi besicimize ödeseydik ne olurdu? Orta Doğu'yu beslerdik. Kafkaslar'ı beslerdik. Bu iktidar Batı'nın çiftçisine çalışıyor. Çiftçi kardeşlerim merak etmeyin, o bölgeyi tarım ve hayvancılık açısından stratejik alan ilan edeceğiz. Türkiye'nin besicilikte ne kadar ileri gittiğini herkes görecek. Ele muhtaç olmadığını herkes görecek. Mazotu ÖTV'siz vereceğimi söyledim. 

 

KARS VALİSİ'NE... '2 AY SÜRE VERİYORUM'

"(Çamçavuş Köyü) Bir baraj yapıyorlar. Baraj yapıldığı için köyü taşıyorlar. Ama köy barajla yol arasına sıkışmış halde hayvanlar meraya gidecek yolu geçmeleri mümkün değil. Köprü istiyorlar biz köprü yapmayız diyorlar. Su istiyorlar , kuyu açın diyorlar. Açtılar kuyu ama suda yüksek arsenik var. Buraya hala su gelmiyor. Buradan Kars Valisi'ne sesleniyorum. Özel idareden yapıyorsan yap kardeşim, istiyorsan devlet su işlerini harekete geçir yap kardeşim. İki ay süre veriyorum yapmazsan o köye CHP suyu getirecek kardeşim! Bir köyü nasıl susuz bırakırsınız ya? Bir de cami yapmışlar il özel idaresi ruhsat veriyor. Cami kaçak. Akıl alacak gibi değil. 

GRİ LİSTE TEPKİSİ

"(Gri liste) Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını ayaklar altına almaya bu hükümetin ne hakkı ne yetkisi vardır? İtibar bu kadar rahat kaybedilecek bir olay mıdır? Geliyor terörle mücadele ediyorum vesaire falan filan diye bir sürü laflar ediyor iktidar kanadı, ama El-Kaide olunca, IŞİD olunca onların banka hesaplarına, para hareketlerine ses çıkarmıyorlar. Sanıyorlar ki dünya görmüyor! Dünya tamamını görüyor ya, sen hangi çağda yaşıyorsun? 

ERDOĞAN'A ARABA TEPKİSİ

"(Erdoğan'ın "Her evde araba var, kapıcısında araba var" açıklamasına) Sen asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyor musun? Sen o insanların nasıl yaşadığını biliyor musun? Bilmiyorsan Güngören'e gör orada, en çok oy aldığın yerlerden biri. Devleti yönetemezler, yönetmiyorlar da zaten, öyle bir dertleri de yok. Devleti soyulacak bir organ olarak gördüyseniz yönetmezsiniz. Acaba o şahıs yaşam kalitesi diye bir deyimin olduğunu biliyor mu?

BÜYÜKELÇİ KRİZİ

"(Osman Kavala açıklaması yapan 10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etme talimatına) Vatandaşlarımız böyle garip bir yönetime hiç tanık oldu mu? Bu şunu gösteriyor bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Ederseniz bu tür garip olaylarla yüzde yüz sık aralıklarla karşılaşırsınız.

TEZKERE AÇIKLAMASI

-Torba tezkere dönemi başlattılar. Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız? Tezkereler gelirdi, terörle mücadele konusunda bilgi verilirdi. Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var ama biz CHP'yiz. Senin her dediğine evet deseydik o zaman ayrı parti niye kuruyoruz? MHP senin her dediğine evet diyebilir. Biz Milli Kurtuluş Savaşı geleneğinden gelen bir partiyiz. Suriye'yle savaş değil, Suriye'yle barışacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. Daha fazla mülteci istemiyoruz, sığınmacı istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz

Soruyorum; 33 askerin şehit edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin. Biz bütün komşularımızla barışacağız. Ortadoğu barış ve işbirliği projesini hayata geçireceğiz.

Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var; gönder kardeşim onları Suriye'ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin, evladımızın burnu kanamasın.

Ruh sağlığı sorunlu olan birisine devlet teslim edilemez. 

Yabancı askerler Türkiye'ye geliyor. Yabancı askerlerin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesini istemiyoruz. Çıkarın bunu tezkereden. Vatanseverseniz bu rezilliğe son verin. Taliban kuvvetlerini mi getireceksin? ABD'liler mi, Almanlar mı? Kimi çağıracaksın sen?

AdminAdmin