Sivas
Giriş Tarihi : 15-10-2021 20:16

Ayhan: "İslam âleminin Mevlid gecesini tebrik ediyorum"

Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan’ın Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ayhan:


Vali Salih Ayhan Mevlid Kandili Mesajında;

"Mevlid Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşrif ettiği gecedir.

Hz. Peygamberimizin doğumunu kutladığımız Mevlid Kandili, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Bu minvalde; Peygamberimizin örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye çalışmalıyız.

Sevgi ve rahmet peygamberi olan Kutlu Nebi, ''İman etmedikçe, cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız'' buyurmaktadır. O halde sevgi ve iman toplumsal barışın temel taşıdır. Sevgili Peygamberimizin şahsında yükselen sevgi seli, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat tasavvurumuzu ortaya koymaktadır. Çünkü bizim kültürümüzde, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlâna, Hacı Bayram Velî, Hacı Bektaş Velî gibi sevgi ve gönül dostları bütün insanlığa kucak açmış Anadolu erenleridir. Kendimiz için istediğimizi başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır.

Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatından bizlere vaaz ettiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlûkat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi hâsılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz. Bu kutlu geceyi, hayırda yarışarak, darda olana yardım ederek, ibadetlerimizi yerine getirerek ülkemiz, milletimiz ve İslam âlemi için bolca dua ederek geçirmeliyiz.

Kandiller ışıklarıyla sadece karanlık geceleri değil, aynı zamanda manevi feyziyle de daralan gönülleri aydınlatmakta, zihinleri de berraklaştırmaktadır. Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaradan'a yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönülleri arındırmanın, insanın kendini bulma ve bilmenin imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; “Mevlid-i Nebî”nin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olması dileğiyle, Sivaslı hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Mevlid gecesini tebrik ediyor, Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kılmasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin