Sivas
Giriş Tarihi : 11-10-2021 19:22

Sivas TSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı...

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, pandemi kuralları çerçevesinde Meclis Başkan Vekili Burhan Demirkaynak başkanlığında yüz yüze gerçekleştirildi.

Sivas TSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı...

Eylül ayı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis Üyesi Oğuz Demirkaynak 2021 yılı gider bütçesine yapılacak fasıllar arası aktarma işleminin görüşülmesi konusunda bilgi verdi.

Meclis Üyesi Muhammed Yavuz Şimşek ise TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaliyle ilgili bilgi vererek, Sivas’ın TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline ev sahipliği yapması konusunda girişimler yapılması gerektiğini söyledi.  

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Kazakistan’da SİVEX Tanıtım Ofisinin açıldığını dile getiren Başkan Mustafa Eken, “Biz, Kazakistan’a, Ticaret ve Sanayi Odamız, Belediyemiz ve Özel İdaremiz ortaklığında bir şirket kurduk. Hem buraya hem de Kazakistan’a. Tabi ki bizim amacımız; Sivas’ın ürünlerinin dünyaya tanıtılması ve ihracatın artması. Sonuçta Kazakistan’a bir ofis açma kararı alındı. Amacımız ilimizin menfaatleri, Ticaret ve Sanayi Odamızın menfaatleri, imalatçı ve ihracatçı arkadaşlarımızın menfaatleri. Hayırlı uğurlu olsun. Kazakistan’da başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız, ondan sonra başka ofisler açılması için çalışma yapacağız” dedi.

STSO 120. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAK

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının 120. Yılını kutladığını belirten Başkan Eken, “Odamızda, 120’nci Yıl Etkinlikleri Komisyonu kurduk. Bu kapsamda bir tane program yapalım. Rifat başkanımızı davet ettik. Rifat başkan da çok memnun oldu. İnşallah Aralık ayının başında TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağı bir tören yapacağız. Odamıza yakışır bir tören yapacağız. 120’nci yılımızı kutlayacağız. Bir de fidan dikme etkinliği yapacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Güzel gidiyoruz. Odamız güzel işler yapıyor, Sivas’ın her yerinde var, olmaya da devam ediyor, olacakta. Bu sizin gücünüz, size oy verenlerin gücü. Hep birlikte bu görevi, 4’üncü yılımızı kazasız, belasız, sağlıklı, sıhhatli atlatalım. Hepiniz benim için çok kıymetlisiniz, hepinizin benim için ayrı yeri var. Yönetim Kurulu Başkanı olarak 24 saat üyelerimizin emrindeyim” şeklinde konuştu.

Başkan Eken, Ekim ayında Antalya’da düzenlenecek olan Yörex Fuarına Sivas TSO olarak katılacaklarını ifade ederek, “Meclis üyesi arkadaşlarımızla YÖREX’e katılacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda fuarda Sivas’ımızı tanıtacağız. Bakanımızı, TOBB Başkanımızı standımızda ağırlayacağız” dedi.

YAPILANDIRMA ÜYELERİMİZİN MENFAATİNE

Oda aidatlarının yapılandırılmasının üyelerin menfaati açısından önemli olduğunu belirten Başkan Eken, şunları kaydetti; “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında Odamız üyelerinin eski aidat borçları yapılandırılıyor. Ekim ayı sonunda yapılandırma sona eriyor. İlk taksit ödemeleri de Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Faizlerin silindiği, ana paranın 6 takside bölündüğü üyelerimizin menfaatine bir uygulama. Tüm üyelerimizin faydalanmasında yarar var.”

STSO DİJİTAL ARŞİV TAMAMLANDI

Dijital Arşiv çalışmasının tamamlandığını dile getiren Başkan Eken, “Sivas TSO olarak dijital arşiv çalışmamız bitti. Şu an bütün dosyalar e-arşive aktarıldı. Bizden önceki yönetimler güzel şeyler yapmışlar, bizde bayrağı daha da yukarı taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Kısa sürede güzel işler yaptık. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fuar alanı konusuna da değinen Başkan Eken, “Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’in Teknofest’in Sivas’ta yapılmasına talibiz şeklinde açıklaması oldu. Bu konuda Sivas Belediye Başkanımız Hilmi beyi destekliyoruz. Bize, Fuar Alanı yerimizi verirlerse biran önce yapımını tamamlayacağız ve Teknofest’i orada yaparız” dedi.
AdminAdmin