Ekonomi
Giriş Tarihi : 11-10-2021 15:47

Ayçiçek yağında kriz!

Bir markette kaydedilen görüntü, müşterileri şaşkına uğrattı. Market yetkilileri, hammadde kaynaklı sıkıntıdan dolayı vatandaşlara sadece 1 adet sıvı yağ almalarını söyledi. Raftaki notta, "Hammaddeden kaynaklı üretimde problem bulunmaktadır. Bu nedenle tüm müşterilerimizin faydalanması adına satışlarımız 1 adet ile sınırlandırılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Ayçiçek yağında kriz!

Türkiye'de marketlerdeki fahiş fiyat tartışmaları devam ederken, sosyal medyada marketlerle ilgili ilginç paylaşımlarda bulunulmaya devam ediyor. Yine geçtiğimiz dönemlerde fiyatları nedeniyle gündem olan sıvı yağ ile ilgili dikkat çeken paylaşım yapıldı.

"SADECE 1 TANE ALINIZ"

Sosyal medyadaki fotoğrafta sıvı yağların sınırlandırıldığı görüldü. Fotoğrafta yer alan yazıya göre, hammaddeden oluşan sıkıntıdan dolayı sıvı yağ alımlarında her vatandaşa sadece 1 kez satın alma hakkı tanındı.

"HAMMADDE SIKINTISI VAR"

Sıvı yağ reyonuna asılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı: "Sıvı yağ grubunda hammaddeden oluşan sıkıntı kaynaklı üretimde problem bulunmamaktadır. Bu sebeple tüm müşterilerimizin faydalanması adına satışlarımız 1 adet ile sınırlandırılmıştır."

 

SIVI YAĞ KUYRUĞU YENİDEN GÜNDEMDE

1970’li yıllarda yaşanan petrol krizi, gelişmiş ülkelerdeki borsaların çöküşü dünyanın ekonomik gidişatını etkilemişti. Kıbrıs Barış Harekâtı sonucu ekonomik ambargonun uygulanması ile Türkiye’nin ekonomisi gittikçe kötüleşmişti. O yıllarda da sıvı yağ, benzin, şeker kuyrukları oluşmuştu. Kullanıcılar sıvı yağ kuyruklarını hatırlayarak endişe duyduklarını dile getirdiler.

Sıvı yağlar daha önce fiyatıyla gündeme gelmişti.

Sıvı yağ fiyatlarında yüzde 60'a yakın bir zam artışı olmuş ve tüketiciler bu duruma tepki göstermişti.

Geçen yıl peş peşe gelen zamlar vatandaşı da çileden çıkarmıştı. Son dört ayda yüzde 60 zamlanarak adeta ekonomik krizin simgesi haline gelen ayçiçek yağı, bir yurttaşın evine törenle girdi. Bir TikTok kullanıcısı, Ayçiçek yağını eve getirmesini törenle kutlamıştı.

AdminAdmin