Gündem
Giriş Tarihi : 22-09-2021 16:55

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği Yunanistanda Türkiyeyi temsil etti

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği Erasmus+ projelerinde aktik olmaya devam ediyor.

Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği Yunanistanda Türkiyeyi temsil etti


Daha önceden birçok Avrupa projelerinde yer alan Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği, pandemi dolayısıyla faaliyetlerine online devam edebilmişti. Ancak, Polonyadan Magdalena Kielczewska’nın koordinatörlüğünü yaptığı “SILVER HERITAGE” isimli Erasmus+ projesi ilk toplantısını için Magnesia ekibi Yunanistan’ın Kalamata kentine 16-19 Eylül tarihlerinde giderek çalışmalarını tamamlamıştır.

Söz konusu, 2020-1-PL01-KA204-081736 numaralı Erasmus+ projesine ev sahibi Yunanistan adına Georgia Gallou, Turkiye’den koordinatör Ali Şahin Sarızeybek, Italya’dan Koordinatör Anna Paola Nardelli, Kıbrıs Rum kesiminden koordinatör Despina Pitsilli ekipleri ile katılmışlardır.

Toplantıda her ülke kendi şehrini ve ülkesinin tanıtımını yaptıktan sonra projenin ana konusu olan yemek kültürü, beş başlık altında sunumu yapılmıştır. Bunlar sırası ile, Combinations of ingredients (Yemek tarifleri kombinasyonları) Gender Role ( Yemek pişirmede cinsiyetin rolü) Food Habits impressed by religions (Dinlerden etkilenen yemek alışkanlıkları) Basic meals in my country and hours of eating them (today an then) (Ülkemdeki temel öğünler ve bunları yeme saatleri-(Eskiden ve bugün) The impact of migrants on our cuisne and eating habits ( Göçmenlerin mutfağımıza ve yeme alışkanlıklarımıza etkisi) Bütün ülkeler sunumlarını başarı ile yapmışlar ve toplantının ikinci çalışmasının İtalya’da yapılmasına karar vermişlerdir. Toplantının yapıldığı Kalmata kenti Yunanistanın Mora yarım adasının en güney ucunda yer almakta ve mavi bayraklı plajları ile ün yapmış bir yerleşim yeridir. Yapılan kültürel gezi de ise aynı bölgede bulunan “Messini” antik kenti ve müzesi gezilmiştir.

AdminAdmin