Sivas
Giriş Tarihi : 06-09-2021 01:33

Sivas Valisi Ayhan’ın Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan, 2021-2022 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı yayınladı.

Sivas Valisi Ayhan’ın Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Sivas Valisi Ayhan mesajında; "İnsan doğduğu andan itibaren öğrenmekte ve öğrendiklerini bir ömür boyu hayatına yansıtmaktadır. Yaşadığı topluma yön verebilen, millî değerlerini yitirmeden gelişime ve değişime açık sağlıklı bireylerin yetişmesi ancak çocuklarımızın ilgi, beceri ve yaratıcılıklarını ön plana çıkaran, çağdaş eğitim ve öğretim programlarının izlenmesiyle mümkündür.

Gerek bilgi gerek insani ve millî değerler açısından eğitim olmazsa olmazımızdır. İşte bu nedenle bizler ülkemizin en önemli meselesi olarak eğitim ve öğretimi görmekte, bu alanda kalitenin artması için gayret göstermekteyiz. Bu kapsamda hayata geçirilen KÖPRÜ Projesi, SPOR Sivas Projesi, destekleme ve yetiştirme kurslarının sistemli hale getirilmesi, kitap ve materyal destekleri, online ve yüz yüze sınavlarla öğrenci kazanımlarının takip edilmesi bazı önemli çalışmalarımızdır. Diğer yandan eğitim altyapısı anlamında da Sivas’ımızda son yılların en büyük yatırımları hayata geçirilmiş, ekonomik ömrünü tamamlamış binalar yenilenmiş, yeni derslikler, donatılar ve sosyal, sportif alanlar inşa edilmiştir.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve halen gündemde olan Covid-19 salgınında ise ilimiz, uzaktan eğitimde kalitesini ortaya koymuş, sınavlarda büyük başarı elde etmiştir. Gerek LGS ve gerekse de YKS’deki başarımızla gençlerimiz yüzümüzü ağartmıştır.

Yüz yüze eğitimin başlaması ile yeni eğitim-öğretim dönemine 125 bin evladımız, 10 bin öğretmenimiz, 650 civarında da eğitim kurumumuz merhaba diyecektir. Okullarımızın hemen hemen tamamı ‘Okulum Temiz’ belgesini almıştır. Bu süreçte velilerimize ve idarecilerimize de önemli görevler düşmektedir. Maske ve temizlik kuralları ile aşının önemi unutulmamalı, salgınla yaşam öğrenilmelidir.

İdarecisi, velisi, öğretmeni, öğrencisi ile hep beraber hareket ederek bu eğitim öğretim yılının başarılı ve sağlıklı bir şekilde geçeceğine olan inancım tamdır. Bu süreçte çocuğuyla ilgilenen onun maddi ihtiyaçlarını karşıladığı gibi, manevi ihtiyaçlarını da gideren, zaman ayıran, insani ve milli değerleri aşılayan anne-babaların da çocuklarına destek olmalarını gelecek nesillere iyi bir nesil bırakmak adına önemli görüyoruz.

Mesleğini seven, kendisini alanında yetiştirmiş, çocuklarla, gençlerle iletişimi iyi, tarihimizi, coğrafyamızı bilen, millî değerlere hâkim öğretmenlerimizin de hem sağlık hem de akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çocuklarımıza ışık olacağını düşünmekteyim. Bizlere emanet edilen evlatlarımızla göz göze gelen, saçını okşayan; onların ruhuna ve yüreğine dokunan öğretmenlerimizin varlığı ile gelecek çok daha iyi gelecektir.

Bu zincirin en temel, en önemli halkası sevgili çocuklarımızın da ebeveynlerini ve öğretmenlerini ciddiyetle dinleyerek, onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanacaklarını, sunulan imkânları kendi gelecekleri ve ülkemizin yarınları için en iyi şekilde kullanacaklarını biliyorum. Öğrencilerimizden beklentim; kendilerine, ailelerine ve yüce milletimize faydalı, ilim sahibi, bilgide ve teknolojide sınır tanımayan, kendine güvenen ve düşüncelerini ifade edebilen, sürekli eğitime inanmış bireyler olmalarıdır. Zira şu çok açık bir gerçek ki; ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği “muasır medeniyetler seviyesine” geçmişini bilen, okuyan, araştıran, sorgulayan, sanata ve spora uygulayıcı ya da seyirci olarak vakit ayıran gençler ulaştıracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere; “Biz kalbi selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Zevk-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani sanatı, kültürü, estetiği ile zirvede bir gençlik istiyoruz. Aklıselim bir gençlik istiyoruz. Kendinizi tek bir alanda değil bütün alanlarda geliştirmeniz gerekiyor.”

Geçmişinde bilim şehri olan, şehir meydanında birbiriyle iç içe çok önemli medreseleri bulunan ilimizi daha iyi noktalara taşıyacağımız kanaatiyle 2021–2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu minvalde tüm öğrencilerimize zihin açıklığı, onları büyük bir sabırla hem kalben hem de zihnen eğiten, ilimizin dört bir yanında özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimize, eğitim kadromuza sağlıklı mesailer diliyorum. Velilerimize ise eğitim ve öğretim adına bizlere gösterecekleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

İyi Dersler…” dedi.

AdminAdmin