Sivas
Giriş Tarihi : 04-09-2021 02:48

Dursun: “Türk Milleti tarih boyunca kimseye boyun eğmemiştir”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 102. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Dursun: “Türk Milleti tarih boyunca kimseye boyun eğmemiştir”

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun;

Yüce Türk Milleti’nin tarih boyunca kimseye boğun eğmediğini ifade eden Başkan Mesut Dursun, “İmparatorluklar kuran bu büyük millet, dağılma noktasındayken, bağrından bir kurtarıcı çıkararak, Anadolu'nun kalbinde Sivas'ta tekrar bir devletin kuruluş meşalesini yakmıştır. Sivaslılar o zor şartlarda milletin bağrından çıkan kurtarıcıya sahip çıkmış, 2 Eylül 1919'da Sivas'a gelen büyük önder Mustafa Kemal'i 18 Aralık 1919 gününe kadar 108 gün misafir ederek, bir devletin kurtuluşunu sağlamıştır. 4 Eylül 1919’da yapılan Sivas Kongresi’nde, herkesin bildiği manda ve himaye tartışmaları yapılmış ve reddedilmiş, bütün cemiyetlerin tek çatı altında toplandığı top yekün bir savaş kararı alınmıştır. Bize düşen ise bugün 102. yıldönümünü coşku ile idrak ettiğimiz Sivas Kongresi'nin bu özelliklerini gelecek nesillere çok iyi anlatmak ve yaşatmaktır.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümünde, bu güzel günlerin sözünü etmek yetmez, özünü kavrayıp gereğini yapmak, gelecek kuşaklara emanet etmek hepimizin görevidir. Ülkemiz için dönüm noktası olan o günlerin yıl dönümünde bir kez daha, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve kongre üyelerini, vatan topraklarını korumak için canını veren bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

AdminAdmin