Gündem
Giriş Tarihi : 26-08-2021 04:20

Erdoğan: Taliban'dan gelen mesajlara ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afganistan'da tüm toplum kesimlerini yansıtan, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yönetimin kurulması gerekiyor. Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz" dedi.

Erdoğan: Taliban'dan gelen mesajlara ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde büyükelçiler ile akşam yemeği programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Afganistan'da tüm toplum kesimlerini yansıtan, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yönetimin kurulması gerekiyor. Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz.

Elbette önümüzdeki sürecin nasıBugün milyonlarda Afgan temel gıda malzemelerine muhtaç durumdadır. Yönetimde kim olursa olsun, uluslararası toplumun Afganistan'a bu zor günlerinde yardım etmesi ve dayanışma göstermesi zaruridir. Türkiye olarak kardeşliğimizin gereğini sürdüreceğiz.

İlk uçak kalktı

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’ndan Türk askerlerinin tahliyesi için ilk uçağın kalktığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, “24 ya da 36 saat içerisinde tahliye operasyonu tamamlanmış olur” ifadelerini kullandı.l şekilleneceğini Taliban'ın sözleri değil, icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir. Belirsizliğin yanı sıra koronavirüs salgını, kuraklık ve ekonomik sorunlar, savaş yorgunu kardeş Afgan halkının yükünü daha da ağırlaştırıyor.


AdminAdmin