Gündem
Giriş Tarihi : 25-08-2021 00:33

Erdoğan: Memurumuzu enflasyona ezdirmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin toplantısında yeni memur zamlarına ilişkin konuştu. Erdoğan, 'Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik' ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Memurumuzu enflasyona ezdirmedik

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"na katıldı.

Yeni memur zamlarıyla ilgili konuşan Erdoğan, 'Memurları enflasyona ezdirmediklerini' ifade ederek şunları söyledi:

 

Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. En düşük memur maaşı 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükselmiştir. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine haftada 2 saat ilave ek ders imkanı sağlanmıştır. 2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2 ve miktar olarak bin 352 lira olarak gerçekleşmiştir. Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik.

 

AÇIKLANAN ZAM TEPKİ TOPLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in iktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen sendikasıyla anlaşmaya vararak açıkladığı yeni memur ve emekli memur maaş zamlarının 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşacağı belirtilmişti. Yapılan bu zamlar memurların beklentisini karşılamazken, konuyla ilgili Millet İttifakı partilerinden sert tepkiler gelmişti.

AdminAdmin