Sivas
Giriş Tarihi : 17-08-2021 01:11

Sivas'ın iklimine uygun ağaçlar toprakla buluşuyor

Sivas Valisi Salih Ayhan, Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek Muğla, Mersin, Adana, Antalya ve Kahramanmaraş'ta yangınlarla mücadele eden ekip ile bir araya geldi.

Sivas'ın iklimine uygun ağaçlar toprakla buluşuyor

Vali Salih Ayhan, Orman İşletme Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Orman İşletme Müdürü Sefa Duman'dan ağaçlandırma çalışmaları ve tedbirler hakkında bilgi alan Vali Ayhan, daha sonra göreve yeni başlayan Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Fatih Albayrak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Salih Ayhan, 50 bin dönüm proje alanına sahip Merkez İşhan, Dört Eylül, Tavra Deresi Projesi'nin Dört Eylül Mevkisi'ndeki 7 bin 500 dönümlük geniş yapraklı ağaçlandırma sahasında da incelemelerde bulundu. Orman İşletme Müdürü Sefa Duman'dan bilgi alan Vali Ayhan, burada yaptığı açıklamada Sivas’ın iklimine, toprak yapısına ve bölgesel konumuna göre tür dikiminin yapıldığını söyledi.

- 5 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturacağız

Son günlerde ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle doğaya ve ormana daha çok sahip çıkması gerektiğini söyleyen Vali Ayhan, "Bu konuda hassasiyetimizi daha da arttırdık. Sivas'ımızın yapısını uygun ağaçlar dikmek ve onlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Bazen çok yoğun şekilde kızılçam olsun, gerek normal çam dikiminde bazen vatandaşlarımız bunun gerekliliği konusunda uyarılarda bulunuyor. Elbette bu konuda hassasiyetimiz var. Bulunduğumuz 4 Eylül mevkiinde geçtiğimiz yıllarda yoğun ağaçlandırma yapılmış 10-12 yıllık badem ağaçları. Meyve verme dönemine erişmişler. Bölgenin dokusuna uygun Sivas’ımızın dört bir tarafında yeşil bir kuşak oluşturmaya çalışıyoruz. 2019 yılında 100 milyon 1'inci fidanımızın dikimini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirmiştik. O günden beri hummalı çalışmalar devam ediyor. Bu sene de 5 milyon fidanımızı toprakla buluşturacağız. Ağaçlandırma ve doğa sevgisi sadece bir kurumun uhdesinde olacak iş değil. Bu toplumsal bir bilinç ve yaşam felsefesi olması lazım. Herkesin bunu özümsemesi lazım. Bu topraklar evlatlarımıza bırakacağımız miras. Çocuklarımıza, evlatlarımıza bu sevgiyi, bu aşkı, bu sevdayı aşılamalıyız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğamıza sahip çıkacağız, yeşillendireceğiz. Sivas'ta güzel bir ağaçlandırma ve yeşillendirme kültürü de oluştu. Bu konuda çok ümitliyiz." dedi.

Orman İşletme Müdürü Sefa Duman ise, 4 Eylül Köyünde bulunan badem ağaçlarının protokol karşılığında parsel parsel vatandaşlara tahsis edebileceklerini söyledi.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak da eşlik etti.

 

AdminAdmin