Gündem
Giriş Tarihi : 16-08-2021 19:24

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı yayınlandı

Bu yıl 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-22 Ağustos tarihlerinde Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile icra edilecek

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı yayınlandı

Nevşehir / Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş ALTIOK imzasıyla Anma Kurulu adına yapılan açıklama şu şekilde:

Sevgili canlar, bu yıl 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ni 16-22 Ağustos günlerinde, her yıl olduğu gibi Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımı ve desteği ile icra edeceğiz.

Bilindiği gibi bu yıl etkinlik tarihlerimizin bir bölümünün Muharrem ayına denk gelmesi sebebiyle etkinlik içeriklerimizi buna göre programlamak durumunda kaldık. Bu bağlamda 16, 17, 18, 19, 20 Ağustos tarihlerinde sergi-panel-tiyatro-açılış- doğa yürüyüşü v.b. etkinlikler, 21 Ağustos Cumartesi günü resmi protokol programı, yine 21 Ağustos Cumartesi ve ve 22 Ağustos Pazar günü ise Konser, Cem ve Aşure erkanlarımız ile diğer etkinliklerimiz, halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirler alınarak icra edilecektir.

Nevşehir/Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş ALTIOK etkinliğe dair  açıklamalarda buldu:

"Etkinliğimiz muharrem ayına denk geldiği için ayın 20'sine kadar tiyatro, sergi gibi etkinlikler 20'sinden sonrada yaklaşık 30 sanatçı ile konserler düzenleyeceğiz. Aynı zamanda protokol etkinliğimiz olacak ve 21 Ağustosta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu etkinliğimize katılacak. Senfoni Orkestrası Hacı Bektaş'a yönelik hazırladıkları repertuarla bizlerle birlikte olacaklar. Bu etkinlikler 58 yıldır yapılıyor, muharrem oruçları bittikten sonra pirlerimizi hep birlikte tekrar anacağız. Büyük bir katılım bekliyoruz. 100 bin kişi bekliyoruz. Bütün Alevi kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Etkinlikler kapsamında 4 tane açılışımız olacak. 1 tane temel atma törenimiz olacak, Cem Meydanı açılışımız olacak, Saat Kulesi açılışımız olacak ve Yer Değirmeni açılışımız olacak."

program1.jpgprogram2.jpg17.jpegprogram5.jpg20-4.jpeg21.jpeg22-2.jpegprogram9.jpg

AdminAdmin