Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-08-2021 02:17

AYM SCÜ REKTÖR DANIŞMANI HAKKINDA YAPILAN YORUMLARA CEZA VERİLMESİNİ HAKSIZ BULDU

SİVAS’ın tek uydudan yayın yapan kanalı VİZYON 58 Televizyonunda Gazeteci-Yazar Metin KABAKCI’nın hazırlayıp sunduğu “NELER OLUYOR” programı yine Sivas’ta gündem yaratan bomba gibi konuları masaya yatırmaya devam ediyor…

AYM SCÜ REKTÖR DANIŞMANI HAKKINDA YAPILAN YORUMLARA CEZA VERİLMESİNİ HAKSIZ BULDU

Av.Mustafa COŞKUN ve Sosyolog Ziya SOYBAYRAKTAR’ın yorumcu olarak katıldığı program tüm Türkiye ve Yurtdışından büyük beğeni ile takip edilmeye devam ediyor.

Bu haftaki programda Sivas’ta farklı, önemli konulara değinen yorumcular, son olarak Türkiye ve Yurtdışında gündemden 2 gündür düşmeyen Anayasa Mahkemesi kararını yorumladılar.

Yorumcu Av. Mustafa COŞKUN Anayasa Mahkemesi Kararını “Mükemmel bir karar” olarak yorumlarken, Sosyolog Ziya SOYBAYRAKTAR ise “Yanlış Hesap Bağdat'tan döner, bu kararı önemsiyorum” ifadelerine yer verdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) yönetici olarak görev yapan Oğuz Demirkaya hakkında 2014 yıllında Rektör Basın ve İletişim  Danışmanı olan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum, Demirkaya hakkında şikayette bulunmuş ve sonuç olarak Demirkaya hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu nedenden dolayı Demirkaya’nın Kamu görevine son verilmişti. Yaklaşık 7 yıl sonra Anayasa Mahkemesi bu kararın haksız olarak görmüş ve oy birliği ile kaldırılmasına hüküm vermiştir.

İŞTE PROGRAMDA AYM KARARININ YORUMLANDIĞI O BÖLÜM:

 

 
 
Program Yapımcısı Gazeteci-Yazar Metin KABAKCI Programı şu şekilde Özetledi:
 
AdminAdmin