Sivas
Giriş Tarihi : 11-08-2021 22:35

Başkan Eken Hamidiye Kültür Parkını inceledi…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Hamidiye Kültür Parkı'nda incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başkan Eken Hamidiye Kültür Parkını inceledi…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ile birlikte Sivas-Ankara karayolu üzerinde yer alan Hamidiye Kültür Parkında incelemelerde bulundu.

Başkan Mustafa Eken, 11 tescilli yapının yer aldığı yaklaşık 250 bin metrekare alandan oluşan ve içerisinde Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, Muzaffer Sarısözen sanat konağı, Abdülhamit Han Anı Evi ile macera parkının yer alacağı Hamidiye Kültür Parkı'nda incelemelerde bulunarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın’a üyelerden gelen endişeleri aktardı.

Başkan Eken, “Şehrimizde yapımı devam eden Hamidiye Kültür Parkı çalışmalarının yürütüldüğü alanda incelemelerde bulunduk. 250 Bin metrekare alana inşa edilen parkta gerek tarihi yapılar gerekse sosyal donatılarıyla hem üyelerimiz hem de halkımız için cazibe merkezi olacak bir alan. Yapımında emeği geçen başta Valimiz Salih Ayhan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Üyelerimizin bizlere ilettiği ve Valimiz Salih Ayhan’a aktardığımız bazı endişeleri vardı. Onları İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Kadir Algın’a da ilettik. Bölge cazibe merkezi olacak. Şehrimizin ekonomik yapısına olumlu hava katacak ve orada iş yapacak özel sektör temsilcilerimiz de buraya yakışır marka firmalar getirerek birlikteliği sağlayacak ve gelen misafirlere ilimize yakışır bir hizmet verecektir” şeklinde konuştu.   

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ise “Savaş Atları Müzesi, Tarım Müzesi, Abdülhamit Han Anı Evi, Sivas Hediyelik Eşya Satış Alanı, Hara Kafe, Hara Restoran ve Kitap Kafe gibi yerlerimizle Sivas’ımızda önemli bir sosyal alan oluşturuyoruz. Alanımızda Organik Pazarı Alanı, Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, Çadır Restoran, Muzaffer Sarısözen Sanat Konağı, Kır Kahvesi, Ferhan Butik Otel, Engelli Aktif Yaşam Merkezi, Egzotik Park, Uluslararası Geleneksel Atlı Spor Müsabaka Alanı ve Macera Parkı yer alacak. Valimiz Salih Ayhan’ın öncülüğünde çalışmalarımızda sona doğru yaklaşıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Eken’e yapmış olduğu ziyaret nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin