Gündem
Giriş Tarihi : 03-08-2021 23:14

Milas’ta yangın korkutan seviyeye geldi, belediyeden flaş çağrı

Muğla’nın Milas ilçesinde termik santrallere doğru ilerleyen orman yangınının akşam saatlerinde aniden hızlanması paniğe neden oldu. Milas Belediyesi su tankeri sahiplerine çağrıda bulundu.

Milas’ta yangın korkutan seviyeye geldi, belediyeden flaş çağrı

Muğla’nın Milas ilçesinde termik santrallere doğru ilerleyen orman yangınının akşam saatlerinde aniden hızlanması paniğe neden oldu. Bölge halkı ve tatilciler, buldukları araçlarla yangından kaçıyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, sosyal medya hesabı üzerinden, yangınlara teslim olan Milas'ın son durumunu paylaşarak alevlerin termik santralin yakınına kadar geldiğini bildirdi.

Sabah saatlerinde Bozalan ve Çökertme'de süren yangın, önce 8 kilometre uzaklıktaki Geren mevkiinde bulunan tatil sitelerine ulaştı. Tatil siteleri alevler içinde kaldı. Bölge sakinleri ve tatilcilerin, otomobil, kamyonet, traktör ve motosiklet gibi buldukları her araçla Geren bölgesinden ayrılarak Ören mahallesine sığındığı gözlendi.

Bu arada Ören-Bodrum karayolu tamamen trafiğe kapatıldı. Türkevleri köyü tahliye ediliyor. Şu anda dört tatil sitesi ile bir balık çiftliğinin bulunduğu bölgeden haber alınamıyor. Alevler, Türkevleri köyü ile Ören mahallesine ilerliyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Milas'ın son durumunu paylaştı. Tokat, "Uyarılarımıza kulak asılmamasının sonucunu içimiz kan ağlayarak izliyoruz" dedi.

KORKUTAN TERMİK SANTRAL UYARISI

Tokat ayrıca bir diğer paylaşımında da, "Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama Termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi… #milasyanıyor" ifadelerini kullandı.

"ALEVLER TERMİK SANTRALİN DİBİNE GELDİ"

 

Tokat daha sonra "Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler. Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin…" notuyla Milas'taki son durumu paylaştı.

 

 

"ACİL OLARAK SU TANKERLERİNİ BÖLGEYE GETİRMELERİNİ RİCA EDİYORUZ"

Milas Belediyesi su tankeri sahiplerine çağrıda bulundu. Twitter hesabından şu paylaşım yapıldı:

İtfaiyemize destek olmak adına su tankeri sahibi olan tüm vatandaşlarımızdan acil olarak su tankerlerini bölgeye getirmelerini rica ediyoruz. 

İletişim: 0553 870 40 50

AdminAdmin