Sivas
Giriş Tarihi : 03-08-2021 22:18

Burada Yapacaklarınız, Hayallerinizle Sınırlı

Türkiye'nin bilişim alanında ilk tematik lisesi olan ve 2020 yılında insansız hava aracı (İHA) ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Liseler Arası İHA Yarışmasında 1'incilik ödülünü alan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan ‘Nuri Demirağ İnsansız Hava Araçları AR-GE ve Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Burada Yapacaklarınız, Hayallerinizle Sınırlı

Kodlama ve İHA tasarımı alanında önemli bir yere sahip olacak olan Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan ‘Nuri Demirağ İnsansız Hava Araçları AR-GE ve Eğitim Merkezi’nin açılışına Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okulun önemli çalışmalara imza attığını belirten Vali Salih Ayhan, “Gerekli imkanlar sunulduğunda, atasından ilham alan Türk gencinin neleri başarabildiğine birlikte şahit oluyoruz. Bizler de bu yetenekli evlatlarımıza cesaret vermeye, imkan sunmaya devam edeceğiz. Güzel bir ortam olmuş. İsminin de Nuri Demirağ olması ayrıca bir mana katmış. Nuri Demirağ Türk Sivil Havacılık'ta hayalleri olan, hayallerini uçuran birisidir. Ancak sivil havacılıkta hayalleri ve çok gayretli çalışmaları olan fakat farklı sebeplerle önü kesilen bir isimdir. Ama onun evlatları, torunları onun hayallerini gerçekleştiriyor. Buranın bizde farklı bir yeri var. Geçen sene TEKNOFEST'te iki projemiz finale kalmıştı ve güzel bir ödül aldı. Bu sene TEKNOFEST'te 15 proje finale kaldı. Sivas ciddi manada bu işi önemsedi. Çağın ihtiyacına uygun ortamı oluşturduğunuz, gençlerin önünü açıp, bu tip imkânlar sunduğumuz zaman başaramayacak hiçbir işimiz olmadığı görülmektedir. Bugün bu dronların ne kadar kıymetli olduğunu önemli vazifeler yürüttüğünü çok rahat görebiliyoruz. Şu anda Sivas'ımızda orman varlığı olan bölgelerin kontrollerini drone ile yapıyoruz” dedi.

Okul Müdürü Halil Duman ise, daha önce İHA yarışması düzenlediklerini ve şimdi de drone üreterek ‘Türkiye Şampiyonu’ olduklarını söyledi. Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarını anımsatan Duman, bu başarı sonrası böyle bir atölye tasarlamayı düşündüklerini, verilen destekle atölyeyi oluşturduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından atölyede eğitim gören öğrenciler, yaptıkları İHA'ların tanıtımını gerçekleştirdi. Ardından öğrenciler droneler ile gösteri uçuşu yaptı.

 

 

AdminAdmin