Sivas
Giriş Tarihi : 03-08-2021 13:39

Başkan Musaoğlu’ndan vatandaşlara aşı çağrısı

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu Sivas’ta görev yapan Basın mensupları ile biraraya geldi.

Başkan Musaoğlu’ndan vatandaşlara aşı çağrısı

1 milyondan fazla sağlık çalışanın da gözü kulağı toplu sözleşme masasında. Pandemi döneminde büyük fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanları, sorunların çözümü için masayı bir fırsat olarak görüyor. “Pandemide önceliğimiz aşı” diyen Sağlık Sen Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu ise, “Sivas’ta aşılama çalışmaları Türkiye ortalamasının üzerinde. Ancak aşı oranımızı çok daha yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Musaoğlu , “Halen daha aşı olmayan vatandaşlarımız var. Vaka sayılarında son haftalarda bir artış var. İlimizin vaka durumunu takip ediyoruz. Önlemlerimizi, tedbirlerimizi alıyoruz.

Vatandaşların pandemi sona ermiş gibi hareket etmemelerini istiyoruz. Tedbiri elden bırakmasınlar. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uysunlar. Aşılarını mutlaka yaptırsınlar.

“Dün başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin ikinci gününde Sağlık-Sen ile Bakanlık bürokratları bir araya geldi. Toplantıda, sağlık çalışanlarına yönelik istenilen talepleri değerlendiriyor” ifade eden Musaoğlu;

Memur-Sen Konfederasyonu olarak genel manada ve Sağlık-Sen olarak kendi iş kolumuzda taleplerimizi tüm kamuoyuna deklare ettik. Bu görüşmelerin esasında, pandemi sürecini en şiddetli, en yıpratıcı şekilde yaşamış, hala da yaşayan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması için, formalarındaki her bir damla terin değerinin anlaşılması için, gerçek manada mali, özlük ve sosyal haklarının düzenlemesi için fırsat olarak görülmesi gerekmektedir. Bu görüşmeler, ezilen, yorulan, yıpranan sağlık çalışanının yüzünün güldürülmesi için, gönlünün alınması için, hayata küstürülmemesi için bir fırsattır” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin