Sivas
Giriş Tarihi : 29-07-2021 21:15

Celal Dağgez’e İyi Partide Stratejik görev...

25. Sivas Milletvekili Celal Dağgez, İYİ Parti Genel Başkanlık Danışmanlık görevine getirildi.

Celal Dağgez’e İyi Partide Stratejik görev...

2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden Sivas Milletvekili olan ve İYİ Partinin kurucuları arasında yer alan Celal Dağgez, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlığına getirildi.

Celal Dağgez bu atamasıyla ilk genel seçimlerde Sivas'tan İyi Partiden 1. sıra Milletvekili adayı gösterileceği kesin gözüyle bakılmaya başladığı edinilen bilgiler arasında.

Celal Dağgez Kimdir?

Yönetici, Bürokrat, Siyasetçi, 25. Dönem Sivas Milletvekili. 10 Mayıs 1954’te Sivas Kangal’da doğdu. Baba adı Ali, anne adı Raziye’dir. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesini bitirdi. Kanada, ABD, Meksika, Venezuela ve İsveç’te demir çelik sektörüyle ilgili yatırım ve teknoloji transferleri konusunda teknik inceleme ve çalışma programlarına katıldı.

Maden ve demir çelik sektöründe üst düzey görevlerde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Divriği – Hekimhan Madenleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2007 yılında kamudan emekli oldu. 2008 – 2009 yıllarında TMSF kontrolündeki Sivas Demir Çelik Fabrikasında Genel Müdürlük yaptı.
Celal Dağgez, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden XXV. Dönem Sivas Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. İngilizce bilen Dağgez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin